Ukrajinski klasični balet "Labudovo jezero" 5. marta u MTS Dvorani 1Foto: Promo/MTS Dvorana

Čuveni balet „Labudovo jezero“, ruskog kompozitora Petra Iliča Čajkovskog izvešće hvaljeni baletski ansambl Ukrainian Classical Ballet 5. marta na Velikoj sceni mts Dvorane.

Balet koji se kroz godine i godine izvođenja izrodio u pravi umetnički spektakl, jedan je od najomiljenijih i najdugovečnijih baleta na svetu.

Na scenu mts Dvorane sa svetski popularnom ukrajinskom trupom, stiže nakon nastupa u Lisinskom, ali i sjajnih izvedbi širom Evrope i sveta.

Uzbudljiva priča puna strasti i intriga o princu Siegfriedu koji se zaljubljuje u princezu Odette koju je zli čarobnjak Rothbard pretvorio u labuda danas je sinonim za klasični balet, a spoj uzvišene muzike, raskošnoga plesa, misterija i strasti i danas, gotovo 150 godina otkad je balet skladan, intrigira milione ljubitelja muzike i plesa širom sveta.

Svaka sekunda ovog najpopularnijeg „belog baleta“ magnetski privlači svojom blistavošću i uvlači publiku u čaroban svet jezera, šuma, palata i večne ljubavi.

Tu neodoljivu čaroliju na scenu mts Dvorane donosi UCB, sastavljen od međunarodno nagrađivanih plesača.

Reč je o baletskoj trupi čija je misija da ujedini umetnike iz celoga sveta i predstavi publici najraskošnije i najzahtevnije baletne izvedbe velikih umetnika.

Zahvaljujući raznolikosti škola, svestranosti i dubini kulturne baštine, u ovoj se simbiozi rađaju potpuno novi pogledi i pristupi klasičnom baletu.

Umetnički voditelj ovoga baletnog ansambla je mladi, harizmatični plesač Alessandro Bonavita, koji je završio Milansku baletnu školu te nastupa na pozornicama prestižnih pozorišta Engleske, Nemačke, Francuske, Španije, Poljske, SAD…

U umetničkom izražaju osnivač i svi umetnici trupe nepokolebljivo čuvaju tradiciju klasičnog baleta, prihvatajući moderne elemente koreografije, te se nalaze u neprestanoj potrazi za novim rešenjima nastupa.

Baletni ansambl okuplja samo najtalentovanije izvođače – soliste i prvake renomiranih evropskih i svetskih teatara poput Teatro di Roma, Magdeburg Opera House, Teatr Wielki Opera Narodowa Warszawa i brojnih drugih, a mnogi od njih su i dobitnici prestižnih plesačkih nagrada.

Kupovina karata na Mtsdvorana.rs i blagajni MTS Dvorane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari