Užičko izdavaštvo na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga 1Narodna biblioteka Užice/Foto: N. Kovačević

Izdavači iz Zlatiborskog okruga učestvovaće na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga i imaće zajednički štand u hali 4 pod nazvom Užičko izdavaštvo.

U Narodnoj biblioteci Užice navode da će na Sajmu, koji će se održati od  21. do 29. oktobra, učestvovati 37 izdavača iz užičkog regiona sa 92 naslova.

Užice će se predstaviti sa 15 izdavača i 29 knjiga, Arilje će imati jednog izdavača sa jednim naslovom, sa koliko će se predstaviti Priboj i Sjenica.

Bajina Bašta imaće dva izdavača sa četiri naslova, Kosjerić dva izdavača i isto toliko naslova, dok će se Nova Varoš predstaviti sa jednim izdavačem i tri naslova.

Požega će imati četiri izdavača i 25 naslova, Prijepolje sedam izdavača i 11 naslova, a Čajetina tri izdavača i 15 naslova.

U sredu, 25. oktobra, od 12 časova, u sali „Ivo Andrić“ u Hali 1 održaće se promocija osam izdanja.

Biće predstavljene knjige: „Hronika jedne užičke porodice“ Marka Popovića, „Razgovori sa Gojkom Tešićem“ Zorana Jeremića, „Prvi vek Slobode“ Nemanje Nešića, „Vek protiv vatre: 1923 – 2023“ Dragice Cvijović, „Sjenica (1252 – 2022)“ čiji sutori su prof. dr Hivzo Gološ, prof. dr Ahmed Bihorac, prof. dr Kemal Džemić, prof. Mersija Brbutović.

Takođe, promovisaće se „Biografski leksikon Zlatibora“ Milisava R. Đenića,  „Sećanja iz detinjstva i rane mladosti (1877 – 1959)“ Milivoja Smiljanića i „Kolo srpskih sestara – Užice (1921 – 2022)“ Slobodanke Mire Stanković Ćirković.

Program će voditi Anđa Bjelić, bibliotekarka u Narodnoj biblioteci Užice, a o navedenim knjigama govoriće Slavica Stefanović, prof. dr Jelena Panić Maraš, Branko Spasojević, Dragica Jevtović, Munib Mujagić, dr Ilija Misailović, Dragan Cicvarić i Aleksandra Ranković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari