Zijah Sokolović otvara 48. INFANT 1

Svečano otvaranje 48. Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra – INFANT, ujedno i manifestacije „Dani američke kulture“, biće suta s u 20 časova, na teatarskoj bini Kulturnog distrikta, na Bulevaru despota Stefana 5, u okviru Kaleidoskopa kulture.

Publici će se obratiti selektor Festivala Aleksandar Popovski i američki ambasador Entoni Godfri, a 48. INFANT otvoriće glumac i reditelj Zijah Sokolović, koji će izvesti deo svoje kabaretske monodrame „Međuigre 0-24“.

Predstavom „Pošta“ Slovenskog narodnog gledališča u Mariboru, u 21 čas, počeće glavni takmičarski deo festivala.

Prateći program počeće u 17 časova i to na tri lokacije: u Kulturnom centru Novog Sada biće priređena radionica savremenog plesa koreografkinje Ise Stepanov i dramaturška radionica glumca Nenada Pećinara; U Srpskom narodnom pozorištu posetioce očekuje radionica autorskog tima predstave „Midlsex“, a zanimljiv program poput cirkuske, rediteljsko-filmske, lutkarske i bodyart radionice biće priređen u prostorijama OPENS-a, gde će posetioci moći da se upoznaju i sa stritartom i stripom, a nakon 20 časova, biće održna radionica „Svetlosne priče – magije sa grafoskopa“.

Drugog dana Festivala, u petak, 3. septembra, osim brojnih zanimljivih radionica, publiku u Kreativnom distriktu, od 19.30 časova očekuje stendap Mariane Aranđelović, a pola sata kasnije predstava „Spektakl“ zagrebačkog Studija za savremeni ples.

U subotu, 4. septembra, posetioci će biti u prilici da od 20:30 časova pogledaju komad „Golmanov strah od penala“ Srpskog narodnog pozorišta.

Poslednjeg takmičarskog dana, u nedelju, 5. septembra, Bitef teatar svoju predstavu „Kao da kraj nije ni sasvim blizu“ izvešće na maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta i to u 12,14,16 i 18 časova.

Proglašenje pobednika 48. INFANT zakazano je za 19:30, kada će glumac i reditelj Zijah Sokolović, u čast nagrađenih odigrati monodramu „Lijevo desno glumac“, čime će Festival biti i zatvoren.

Ulaz na sve programe Festivala je besplatan. Tokom 48. INFANT-a poštovaće se sve protivepidemijske mere koje je propisao Krizni štab.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari