Zvezde filma "Zaraza" poručuju - perite ruke 1Foto: Imdb

„Perite ruke kao da vam život zavisi od toga. Zato što i zavisi“, kaže u video klipu glumica Kejt Vinslet.

Ona objašnjava kako nešto tako jednostavno kao što su sapun i voda, ako se koriste 20 sekundi, mogu da pomognu u suzbijanju širenja pandemije korona virusa.

Specijalni video klip snimile su i druge zvezde filma „Zaraza“, poput Met Dejmona, Lorensa Fišberna i Dženifer Ili. Glumci, ali i reditelj ovog filma Stiven Soderberg i scenarista Skot Berns, udružili su se sa naučnicima iz Škole javnog zdravlja pri Univerzitetu Kornel da bi u javnosti podelili informacije važne za suzbijanje dalje pandemije virusa.

Glumci govore o pranju ruku, kao i o važnosti socijalnog distanciranja, objašnjavaju važnost vakcine na kojoj će se još dugo raditi i sličnim stvarima. I dok Kejt Vinslet, koja u filmu „Zaraza“ igra epidemiološkinju, priča kako je na snimanju naučila koliko je važno prati ruke, Met Dejmon podseća da je jedna od najvažnijih preventivnih mera distanca među ljudima.

Lorens Fišbern s druge strane podseća na ranije epidemije, poput malih boginja, koje su menjale načine života ljudi, dok Dženifer Ili, koja u filmu igra naučnicu koja otkriva vakcinu, poručuje da je za lek potrebno vremena, i da sada treba svi da budemo jedni uz druge.

Film Stivena Soderberga iz 2011. godine postao je poslednjih nedelja najgledanije filmsko ostvarenje na internetu, budući da gotovo dokumentaristički donosi priču o pandemiji virusa sličnog kovidu 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari