Vladanka Malović: Odana Vučiću 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Upućeni u situaciju u stožernoj partiji vladajuće koalicije kažu da prisustvo Malović nije predstavljalo slučajnost, budući da slovi za osobu od najvećeg poverenja predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića.

Građani Srbije nemaju često priliku da čuju i vide Vladanku Malović. Ipak, upravo je ona u leto 2016. imala istaknutu ulogu na izložbi „Necenzurisane laži“. Kako je tada objasnila, „ova izložba nije prozivanje medija koji uvredljivo pišu o Aleksandru Vučiću“, već se Služba za informisanje SNS odlučila na takav korak jer domaća, ali i deo međunarodne javnosti, kontinuirano govori o medijskoj cenzuri, „koja navodno vlada u Srbiji od kada je odgovornost za vršenje vlasti u Srbiji preuzela SNS na čelu sa Vučićem“.

Malović je jednom prilikom otkrila da je Vučića upoznala 2009, kada su bili izbori za opštine Voždovac i Zemun, a ona kao aktivistkinja beogradskog odbora stranke pomagala u kampanji. Tri godine kasnije angažovana je da radi u kampanji za predsedničke i parlamentarne izbore. Svakodnevno je medijima slala saopštenja i fotografije u vezi sa aktivnostima funkcionera SNS, uključujući tadašnjeg kandidata za predsednika države Tomislava Nikolića, i bila je predusretljiva prema novinarima. Posle izbora je „proredila“ javljanje na pozive novinara Danasa, da bi na kraju prestala da odgovara na pitanja našeg lista.

Vladanka Malović u poslednje vreme u saopštenjima oštro kritikuje Savez za Srbiju. Prema njenom mišljenju, lideri SZS-a „koriste poznate metode da izazovu krvoproliće i stave Srbiju na stub srama“. Rođena je 1982. godine. Izjavila je da „nema radno vreme, vikende, praznike… svakodnevni rad, podrazumevani stres, ali kad vam je Vučić šef, nema nemogućeg posla“. Godine 2015. bila je svrstana na Blicovu listu „Pedeset najmoćnijih žena u Srbiji“, na kojoj je zauzela poslednje mesto. Najpre je bila angažovana u beogradskom odboru SNS, potom postala članica Glavnog odbora i na kraju izabrana u Predsedništvo naprednjaka.