Aranđelovac

Nagrada za oživljavanje „Bivete“

Na Otvorenoj sceni u parku Bukovičke Banje, Aranđelovčanima i brojnim gostima predstavljeno je priznanje koje je poslenicima ovog grada, u okviru obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa dodelila „Evropa Nostra“.

Sumrak Bukovičke banje

Jedna od najpoznatijih banja u Srbiji, Bukovička banja, beleži ovog leta lošije poslovne rezultate.

Zaboravljeni srpski despot

Brojni poštovaoci i članovi Udruženja obeležili su Petrovdan, krsnu slavu Pavla Bakića, poslednjeg srpskog despota.

Otvorena smotra „Mermer i zvuci“

Izložbom keramike nastale na prošlogodišnjem „Svetu keramike“, otvorena je ovogodišnja, 53 po redu Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“ .

Jako nevreme na teritoriji Aranđelovca

Za manje od mesec dana novo nevreme sručilo se na teritoriju Aranđelovca. Snažna olujna kiša potopila je donji deo grada, poplavila lokale i prizemlje u stanovima. Vodene bujice sa uzvišenih delova grada i obronaka Bukulje nosile su blato,drveće i automobile pred sobom.

Psihološki portreti Ivane Jelić

Izložbom najnovije oslikanih platna, mlada talentovana umetnica, Ivana Jelić iz Šapca, predstavila se u galeriji „Aleksandar Alek Đonović“ Aranđelovčanima i brojnim gostima Bukovičke Banje.

Na jednog Knjaza Miloša deset Vučićevih bilborda

Na jedan bilbord Knjaz Miloša ovih dana na ulazu u Aranđelovac ide deset onih sa kojih se Aleksandar Vučić osmehuje pozivajući građane da naredne nedelje glasaju na izborima za Srpsku naprednu stranku.

Mihajlović: Sa Hrvatskom o rekonstrukciji pruge 5. marta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković, 5. marta doći u Beograd kad će biti potpisan i Protokol o saradnji na projektu rekonstrukcije železničke pruge Beograd-Zagreb.

U Aranđelovcu prava partijska borba posle Sretenja

Pored izbora u prestonici, lokalni izbori u Aranđelovcu teku još uvek bez veće pompe, skoro neprimetno. Izvan redovnog izbornog koloseka u Srbiji, ovde su izbori ustanovljeni pre osam godina, kada je, tada izuzetno jaka Demokratska stranka smenila radikale.

Proslava Svetog Trifuna u Aleksandrovcu

Po tradiciji, ustanovljenoj pre četrnaest godina, Aleksandrovac slavi 14 februara Svetog Trifuna zaštitnika vinogradara i vinara kao svoj Dan opštine.

Aranđelovac "osvojio" tri Oskara popularnosti

Aranđelovac "osvojio" tri Oskara popularnosti

Tri Oskara popularnosti stigla su u grad pod Bukuljom. Komisija za dodelu Oskara, među nekoliko stotina predloga, odabrali su Sinišu Jovanovića, direktora OŠ „Milan Ilić Čiča“, Bojana Radovića, predsednika opštine Aranđelovac, i školicu glume „Art“.

PrvaPoslednja