Aranđelovac

Titova soba u hotelu čeka goste

Posle četiri decenije apartman A-501, poznatiji kao Titova soba, u elitnom hotelu „Izvor“ u Aranđelovcu, ponovo će, izgleda, dočekati goste. Zasad je nameštaj iz sobe Josipa Broza izložen u holu Hotela i privlači veliku pažnju brojnih gostiju.

Od otpada stvaraju vredne predmeta

Akciju sakupljanja sekundarnog otpada po selu, učenici osnovne škole „Dušan Radović“ u selu Banja, izveli su ove godine po peti put i time obeležili mali jubilej.

„Staro zdanje“ poklonio gradu

Tek što je pre nekoliko dana otkupio firmu u stečaju, novi vlasnik je gradu poklonio najvredniji i najpoznatiji objekat. Da podsetimo, na aukcijskoj prodaji „Bukovičke Nove Slatine“ iz Aranđelovca, ovu firmu u stečaju je otkupio ovdašnji privrednik Radovan Milojević.

Prodati hoteli „Staro zdanje“ i „Šumadija“

Posle agonije koja traje više od decenije, „Staro zdanje“ i „Šumadija“, nekadašnji hoteli koji su činili okosnicu turizma u Bukovičkoj Banji, dobili su novog vlasnika.

Nagrada za oživljavanje „Bivete“

Na Otvorenoj sceni u parku Bukovičke Banje, Aranđelovčanima i brojnim gostima predstavljeno je priznanje koje je poslenicima ovog grada, u okviru obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa dodelila „Evropa Nostra“.

Sumrak Bukovičke banje

Jedna od najpoznatijih banja u Srbiji, Bukovička banja, beleži ovog leta lošije poslovne rezultate.

Zaboravljeni srpski despot

Brojni poštovaoci i članovi Udruženja obeležili su Petrovdan, krsnu slavu Pavla Bakića, poslednjeg srpskog despota.

Otvorena smotra „Mermer i zvuci“

Izložbom keramike nastale na prošlogodišnjem „Svetu keramike“, otvorena je ovogodišnja, 53 po redu Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“ .

Jako nevreme na teritoriji Aranđelovca

Za manje od mesec dana novo nevreme sručilo se na teritoriju Aranđelovca. Snažna olujna kiša potopila je donji deo grada, poplavila lokale i prizemlje u stanovima. Vodene bujice sa uzvišenih delova grada i obronaka Bukulje nosile su blato,drveće i automobile pred sobom.

Psihološki portreti Ivane Jelić

Izložbom najnovije oslikanih platna, mlada talentovana umetnica, Ivana Jelić iz Šapca, predstavila se u galeriji „Aleksandar Alek Đonović“ Aranđelovčanima i brojnim gostima Bukovičke Banje.

PrvaPoslednja