Atina

Ideolog Zlatne zore izbegao hapšenje 1

Ideolog Zlatne zore izbegao hapšenje

Grčki neonacistički ideolog i zamenik lidera stranke Zlatna zora Kristos Papas izbegao je juče hapšenje iako su desetine njegovih stranačkih kolega završile u zatvoru po grupnoj presudi.

Turski brod ponovo u spornim vodama 4

Turski brod ponovo u spornim vodama

Turski istraživački brod koji je bio u središtu eskalacije napetosti u Istočnom Sredozemlju vratio se danas u vode na koje pravo polaže Grčka.

"Užasan dan" na Kipru 5

„Užasan dan“ na Kipru

Severni Kipar, međunarodno nepriznata teritorija, prvi put je posle 46 godina otvorila plažu Varoša u gradu Famagusta, nekadašnje odmaralište koje je bilo napušteno još od turske invazije iz 1974. godine koja je podelila ostrvo.

Grčka opozvala ambasadora iz Azerbejdžana 6

Grčka opozvala ambasadora iz Azerbejdžana

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke je danas objavilo da opoziva svog ambasadora iz Azerbejdžana zbog „potpuno neutemeljeni i uvredljivih navoda“ azerbejdžanske vlade da Atina toleriše pripremu terorističkih napada.

Uragan razorio delove Grčke 8

Uragan razorio delove Grčke

Grčki premijer Kirijakos Micotakis ide u posetu područjima pogodjenim krajem prošle nedelje retko jakim „sredozemnim ciklonom“ ili uraganom, tokom kojeg je poginulo najmanje troje ljudi, a otklanjanje veoma obimne štete je počelo.

Pet migranata uhapšeno zbog požara u kampu na Lezbosu 10

Pet migranata uhapšeno zbog požara u kampu na Lezbosu

Pet migranata je uhapšeno u okviru istrage o požaru u kampu Moria, na grčkom ostrvu Lezbos, dok je šesti osumnjičeni u bekstvu, saopštio je danas grčki ministar civilne zaštite Mihalis Hrisohoidis.

Šarl Mišel: Potreban snažan odgovor EU na pitanje migranata 11

Šarl Mišel: Potreban snažan odgovor EU na pitanje migranata

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel uputio je danas iz Atine poziv na „pošten, snažan i efikasan odgovor“ EU na pitanje migranata nakon nerazjašnjenog velikog požara u kampu Moria na grčkom ostrvu Lezbosu, nadomak granice Turske, preko koje migranti dolaze.

PrvaPoslednja