Atina

Bugarska glumi "Herkula bez mišića" 2

Bugarska glumi „Herkula bez mišića“

Bivši šef grčke diplomatije Nikos Kocijas, arhitekta Prespanskog sporazuma, ocenio je da je dogovor Atine i Skoplja o promeni imena bivše jugoslovenske republike postignut jer su, kako kaže, dve strane uspele da izgrade poverenje kroz direktne kontakte i da bi to trebalo da bude lekcija za pregovore Grčke i Turske.

Grčki premijer sproveo manju rekonstrukciju vlade 3

Grčki premijer sproveo manju rekonstrukciju vlade

Grčki premijer Kirijakos Micotakis sproveo je danas ograničenu rekonstrukciju vlade u kojoj je unapredio ministra poljoprivrede Makisa Voridisa, bivšeg člana krajnje desnice, u ministra unutrašnjih poslova.

Grčka produžila oštre mere za još 10 dana 4

Grčka produžila oštre mere za još 10 dana

Grčka je danas do 10. januara produžila oštre mere koje su na snazi već dva meseca nakon što su bile delimično ublažene krajem godine, a ograničenja izlaska napolje je i zaoštirla.

Grčka produžila restriktivne mere i posle praznika 5

Grčka produžila restriktivne mere i posle praznika

Vlada Grčke donela je danas odluku da se do 7. januara neće otvarati restorani, niti će raditi škole i sudovi, čime je u najvećoj meri produžila restriktivne mere uvedene prošlog meseca u namemri da zaustavi širenje korona virusa, prenosi Rojters.

Atina pravi kamp za izbeglice koji žive na ulicama 7

Atina pravi kamp za izbeglice koji žive na ulicama

Atina, centralna opština glavnog grada Grčke, potpisala je u četvrtak sporazum s Vladom i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) o postavljanju privremenog kampa za smeštaj izbeglica koje žive na ulici, obično po dolasku iz kampova na grčkim ostrvima u blizini Turske.

Grčka najavila delimični karantin od utorka 12

Grčka najavila delimični karantin od utorka

Grčki premijer Kirijakos Micotakis najavio je delimični karantin od utorka u borbi protiv drugog talasa Kovida-19, sa noćnim policijskim časom i zatvaranjem barova, restorana i sportskih sala na mesec dana u Atini i drugim gradovima u zemlji. 

Ideolog Zlatne zore izbegao hapšenje 15

Ideolog Zlatne zore izbegao hapšenje

Grčki neonacistički ideolog i zamenik lidera stranke Zlatna zora Kristos Papas izbegao je juče hapšenje iako su desetine njegovih stranačkih kolega završile u zatvoru po grupnoj presudi.

PrvaPoslednja