Atina

Grčka paralisana novim štrajkom

Grčka je danas paralisana novim 24-očasovnim štrajkom na koji su pozvali sindikati privatnog i javnog prevoza koji se bune protiv nacrta zakona o „deregulaciji tržišta rada“, reforme koju je nova vlada obećala kako bi podstakla rast.

Požar blizu grčkog letovališta Nea Makri (FOTO)

Veliki požar izbio je noćas kod letovališta Nea Makri, severno od Atine, zbog koga je mobilisan veliki broj vatrogasaca da zaštite kuće pre neg što je požar promenio pravac i krenuo ka šumi, javila je grčka agencija ANA.

Ubedljiva pobeda srpskih košarkaša protiv Turske

U prvoj utakmici na „Akropolis kupu“ košarkaška reprezentacija Srbije savladala je danas u Atini selekciju Turske sa 87:72 (25:18, 19:18, 27:18, 16:18) i nastavila niz pobeda u pripremama za prvenstvo sveta u Kini.

Stroge mere u Grčkoj zbog virusa Zapadnog Nila

U ovo doba godine, šumski požari i štrajkovi su obično najveća briga u mislima turista koji posećuju Grčku – tvrdi britanski list Gardijan – ali ovoga puta, dok se zemlja priprema za vrhunac sezone, vlasti upozoravaju: čuvajte se ujeda komaraca.

WhatsApp vodeća društvena mreža za deljenje vesti, Fejsbuk u padu

Iako Fejsbuk i dalje važi za glavni izvor informacija, sve veći broj korisnika prestaje da koristi ovu društvenu mrežu za deljenje vesti, dok su WhatsApp i Instagram u porastu, pokazuje najnovije istraživanje Rojtersovog instituta o digitalnim medijima.

PrvaPoslednja