Boljevac

Za zapošljavanje dva miliona dinara 2

Za zapošljavanje dva miliona dinara

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja, koji je usvojilo Opštinsko veće, predviđeno je da za podsticajne mere u ovoj oblasti iz budžeta opštine Boljevac u 2019. godini bude izdvojeno ukupno dva miliona dinara, saopštila je opštinska uprava.

Prošlu godinu obeležili značajni prilozi o Muzeju Timočke bune 4

Prošlu godinu obeležili značajni prilozi o Muzeju Timočke bune

Prošlu godinu u Boljevcu obeležile su brojne i značajne posete Muzeju Timočke bune, kulturni događaji povodom godišnjice Bune, ali i dobra saradnja sa školama, ustanovama kulture i drugim javnim institucijama, saopštava Kulturno-obrazovni centar Boljevac.

Mesečna pomoć 18.000 dinara 5

Mesečna pomoć 18.000 dinara

Opština Boljevac raspisala je nedavno javni poziv za realizaciju programa „Stručna praksa u 2018. godini“, koji je upravo okončani na osnovu koga će finansirati nezaposlena lica sa VII stepenom stručne spreme do 30 godina starosti i to u periodu do 12 meseci, saopštila je opštinska uprava na svom sajtu.

Rtanj: Tri zone i stepena zaštite 6

Rtanj: Tri zone i stepena zaštite

Ministarstvo zaštite životne sredine iniciralo je i održalo Javnu prezentaciju i raspravu o Nacrtu uredbe o proglašenju i Studiji zaštite za Specijalni rezervat prirode „Rtanj“.

Boljevac: Podela penzionerskih kartica 7

Boljevac: Podela penzionerskih kartica

U Ispostavi zaječarske Filijale PIO fonda, u Boljevcu, u toku je podela penzionerskih kartica, koje će u mnogim slučajevima moći da se koriste umesto penzionog čeka, a to znači da će njihovi vlasnici biti u prilici da ostvare i neke od povoljnosti, odnosno popuste pri kupovini.

Boljevac: Prihodi i primanja manji za blizu devet miliona 8

Boljevac: Prihodi i primanja manji za blizu devet miliona

Na nedavnoj sednici Skupštine opštine Boljevac usvojena je odluka o rebalansu budžeta za ovu godinu druga po redu. Ova odluka se tiče preraspodele sredstava namenjenih investicionim projektima, tako da su ukupni prihodi i primanja smanjeni za blizu devet miliona dinara, saopštila je opštinska uprava.

"Malinik" magnet za nove goste 9

„Malinik“ magnet za nove goste

Međunarodni festival folklora „Malinik“ je održan nedavno u Zlotu i u Brestovcu, a završnica je priređena u Boljevcu.

Brnabić: Sve indicije da Fijat ostaje u Srbiji 11

Brnabić: Sve indicije da Fijat ostaje u Srbiji

Imamo sve indicije da će kompanija Fijat ostati u Srbiji, izjavila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić i poručila da je danas mnogo manje zabrinuta za radnike Fijata nego pre godinu dana kada je izbio štrajk u tom preduzeću.

Investicije za liderstvo u Srbiji

Investicije za liderstvo u Srbiji

Radovanu Gobeljiću, vlasniku fabrike FPM Agromehanika u Boljevcu, na svečanoj sednica Skupštine Opštine Boljevac, jednoglasnom odlukom odbornika, dodeljena je povelja počasnog građanina, zbog doprinosa razvoju tog kraja.

Čuvari narodnih običaja i tradicije

Čuvari narodnih običaja i tradicije

Proteklog vikenda folklorni ansambl Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ iz Kučeva bio je jedan od učesnika ovgodišnje 43. Festivala „Crnorečje u pesmi i igri“ u Boljevcu, koji je završen proglašenjem pobednika i izborom najlepše čobanice festivala.


Direktor Timočkih šuma omogućio nelegalnu seču

Direktor Timočkih šuma omogućio nelegalnu seču

Zaječarska policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv direktora i jednog rukovodioca Timočkih šuma jer su omogućili seču i iznošenje stabala i drvne građe u Boljevcu bez javne nabavke.

Možda izgleda neobično, ali deluje

Možda izgleda neobično, ali deluje

Savremeni način života, zastupljenost raznih tehnologija koje nam olakšavaju život stavile su u drugi plan tradicionalni način života. Mnoga jela ponela su epitet „starih, zaboravljenih“, ne ispreda se vuna za čarape i ćilime, nego se jednostavno ode u kupovinu, zanati odumiru i to je izgleda danak života u trećem milenijumu. Da baš ne mora sve da bude tako i da se iskustvo starijih može preneti na mlađe, ali i da današnje tehničke novotarije postanu bliske najstarijima pokazali su u Boljevcu kroz projekat „Stara jela i zlatne ruke za naše unuke“ sproveden u okviru programa „Dobrota“.

PrvaPoslednja