Boljevac

Mesečna pomoć 18.000 dinara

Opština Boljevac raspisala je nedavno javni poziv za realizaciju programa „Stručna praksa u 2018. godini“, koji je upravo okončani na osnovu koga će finansirati nezaposlena lica sa VII stepenom stručne spreme do 30 godina starosti i to u periodu do 12 meseci, saopštila je opštinska uprava na svom sajtu.

Rtanj: Tri zone i stepena zaštite

Ministarstvo zaštite životne sredine iniciralo je i održalo Javnu prezentaciju i raspravu o Nacrtu uredbe o proglašenju i Studiji zaštite za Specijalni rezervat prirode „Rtanj“.

Boljevac: Podela penzionerskih kartica

U Ispostavi zaječarske Filijale PIO fonda, u Boljevcu, u toku je podela penzionerskih kartica, koje će u mnogim slučajevima moći da se koriste umesto penzionog čeka, a to znači da će njihovi vlasnici biti u prilici da ostvare i neke od povoljnosti, odnosno popuste pri kupovini.

Boljevac: Prihodi i primanja manji za blizu devet miliona

Na nedavnoj sednici Skupštine opštine Boljevac usvojena je odluka o rebalansu budžeta za ovu godinu druga po redu. Ova odluka se tiče preraspodele sredstava namenjenih investicionim projektima, tako da su ukupni prihodi i primanja smanjeni za blizu devet miliona dinara, saopštila je opštinska uprava.

„Malinik“ magnet za nove goste

Međunarodni festival folklora „Malinik“ je održan nedavno u Zlotu i u Brestovcu, a završnica je priređena u Boljevcu.

Brnabić: Sve indicije da Fijat ostaje u Srbiji

Imamo sve indicije da će kompanija Fijat ostati u Srbiji, izjavila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić i poručila da je danas mnogo manje zabrinuta za radnike Fijata nego pre godinu dana kada je izbio štrajk u tom preduzeću.

Investicije za liderstvo u Srbiji

Investicije za liderstvo u Srbiji

Radovanu Gobeljiću, vlasniku fabrike FPM Agromehanika u Boljevcu, na svečanoj sednica Skupštine Opštine Boljevac, jednoglasnom odlukom odbornika, dodeljena je povelja počasnog građanina, zbog doprinosa razvoju tog kraja.

Čuvari narodnih običaja i tradicije

Čuvari narodnih običaja i tradicije

Proteklog vikenda folklorni ansambl Centra za kulturu ,,Veljko Dugošević’’ iz Kučeva bio je jedan od učesnika ovgodišnje 43. Festivala „Crnorečje u pesmi i igri“ u Boljevcu, koji je završen proglašenjem pobednika i izborom najlepše čobanice festivala.


Direktor Timočkih šuma omogućio nelegalnu seču

Direktor Timočkih šuma omogućio nelegalnu seču

Zaječarska policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv direktora i jednog rukovodioca Timočkih šuma jer su omogućili seču i iznošenje stabala i drvne građe u Boljevcu bez javne nabavke.

Možda izgleda neobično, ali deluje

Možda izgleda neobično, ali deluje

Savremeni način života, zastupljenost raznih tehnologija koje nam olakšavaju život stavile su u drugi plan tradicionalni način života. Mnoga jela ponela su epitet „starih, zaboravljenih“, ne ispreda se vuna za čarape i ćilime, nego se jednostavno ode u kupovinu, zanati odumiru i to je izgleda danak života u trećem milenijumu. Da baš ne mora sve da bude tako i da se iskustvo starijih može preneti na mlađe, ali i da današnje tehničke novotarije postanu bliske najstarijima pokazali su u Boljevcu kroz projekat „Stara jela i zlatne ruke za naše unuke“ sproveden u okviru programa „Dobrota“.

Rudari Boljevca uplašeni za egzistenciju

Rudari Boljevca uplašeni za egzistenciju

Najava Zlatka Radosavljevića, direktora Javnog preduzeća Rudnici sa podzemnom eksploatacijom, da će biti zatvoreni i timočki rudnici „Bogovina“ i „Vrška Čuka“, izazvala je zabrinutost rudara u bogovinskom rudniku kod Boljevca.

Crnorečje u pesmi i igri počinje u petak

Crnorečje u pesmi i igri počinje u petak

Tradicionalni, 39. po redu etnofestival ‘’Crnorečje u pesmi i igri’’ održaće se od 12. do 14. juna u Boljevcu. U petak se festival otvara velikim defileom svih učesnika u 17 sati, a nakon toga slede takmičenje frulaša i koncert grupe Jelek iz Barselone.

Dan jabuke u podnožju Rtnja

Dan jabuke u podnožju Rtnja

Centar Balašević u saradnji sa Opštinom Boljevac danas (subota) organizuje dan posvećen jabuci u motelu Rtanj, u podnožju istoimene planine, na putu Paraćin – Zaječar.

Kulturni kodovi nasleđa

Kulturni kodovi nasleđa

Festival „Crnorečje u pesmi i igri“, koji se održava 38. put, počinje večeras u 20 sati u Boljevcu koncertom grupe „Iskon“ iz Subotice i Snežane Maričić iz Kraljeva. Okosnica Festivala je tradicionalni folklor područja Crna Reka, ali drugih krajeva Timočke krajine i Srbije.
U programu ovogodišnje smotre je predtakmičenje frulaša za Republički sabor „Oj Moravo „, program folklornih grupa Crne reke koji će nastupiti u subotu, i predtakmičenje trubača istočne Srbije za Dragačevski sabor trubača, koji će se održati u nedelju.

Prva Poslednja