Bor

Skupština Bora nastavljena bez opozicije

Sednica Skupštine grada Bora nastavljena je danas nakon kraće pauze, pošto odbornik Dveri Saša Stanković nije želeo da napusti skupštinsku govornicu tražeći objašnjenje zbog čega je nedavno udaljen sa skupa „Budućnost Srbije“ u tom gradu.

Nezaposlene Boranke na obuci za izradu biznis plana

U Boru je u toku obuka pod nazivom „Put do samostalnog biznisa započinje planiranjem“  realizuje Asocijacija za razvoj grada, a sredstva za realizaciju ove obuke u vrednosti od 300 hiljada dinara obezbedila je kompanija Rakita Exploration u okviru podrške lokalnoj zajednici kroz organizacije civilnog sektora.

Drugi Građanski protest 1 od 5 miliona danas u Boru i Zaječaru

Drugi Građanski protest #1od5miliona biće održan danas na kome će UG Izbor postoji zatražiti odgovornost zbog lošeg grejanja u gradu, organizuju peticiju koja će, kako je najavljeno, biti deo krivične prijave, javlja Istmedia iz Bora.

Ziđin će u Boru nastaviti ulaganje u razvoj turizma

Kineska kompanija Ziđin, koja je preuzela upravljanje Rudarsko-topioničarskim basenom Bor, nastaviće sa realizacijom planova za razvoj turizma na Borskom jezeru, pa je najavila nova ulaganja u hotel „Jezero“ i okolinu, potvrdila je za agenciju Beta menadžerka tog hotela Milica Milovanović.

Pred Kinezima rešavanje opasnog ekološkog problema u Boru

Sanacija kolektora Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, čijim bi pucanjem došlo do velike ekološke katastrofe odlaže se od 2017. a i u 2019. godini Republičkim budžetom opredeljana je 1,1 milijarda dinara za izgradnju novog kolektora otpadnih voda u borskim rudnicima. 

„Kolektiv“: Кineski Ziđin otplatio sve dugove RTB Bor

U novu godinu kompanija Ziđin Bor Copper DOO, doskorašnji RTB Bor, ušla je rasterećena balasta istorijskog dugovanja budući da je kineski Ziđin otplatio sve dugove borskog kombinata bakra iz UPPR-a javlja „Kolektiv“ list borskog kombinata bakra.

Novu godinu zaposlenima u RTB Bor čestitao generalni direktor Long Ji

Generalni direktor ZiJin Bor Copper DOO Bor Long Ji u novogodišnjoj čestitki zaposlenima u kompaniji zahvalio je za podršku koju je ovom preduzeću dala Vlada Srbije, svim zaposlenima na uloženom trudu, kao i dugogodišnjem direktoru Blagoju Spaskovskom.

Veća bezbednost osnovaca u okolini Bora zahvaljujući donacijama

Kompanija Rakita koja se bavi geološkim istraživanjima u okolini Bora nastavlja sa ulaganjem u lokalnu zajednicu i zahvaljujući donaciji ove kompanije roditelji i nastavnici iz ovog borskog sela više neće brinuti za bezbednost dece dok se budu bavila sportom na stadionu kraj saobraćajnice u centru sela.

Vlasi: Efikasnije očuvanje nacionalnog identiteta

Efikasnije očuvanje svih elemenata nacionalnog identiteta Vlaha bila je glavna tema Sednice Nacionalnog saveta Vlaha, održane u Boru, kojom je predsedavao novi čelnik Saveta Novica Janošević, doskorašnji predsednik opštine Kučevo.

PrvaPoslednja