Bor

Na Zelenom bulevaru u Boru od danas Lidl

Simboličnim presecanjem vrpce ispred Lidla u Zelenom bulevaru 26a, predstavnici Lidla Srbija i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, označili su početak operativnog poslovanja prvog savremenog diskontnog lanca u Srbiji.

Objavljeno „Saopštenje o investicijama „Zijin Majning Grupe“ u srpski RTB Bor

Na dan sklapanja ugovora o strateškom partnerstvu sa Srbijom i RTB Bor, 17. septembra, na sajtu kineske kompanije „Zijin Majning“ objavljeno je „Saopštenje o investicijama „Zijin Majning Grupe“ u srpski RTB Bor putem uvećanja kapitala“, sa nadnaslovom „Transakcija koja se može obelodaniti“, objavio je Kolektiv, list RTB Bor.

Bor: Rasvetljene dve teške krađe

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru rasvetlili su dve teške krađe iz magacina RTB Bor i uhapsili A.D. (1996), S.J. (1991) i D.Dž. (1986) svi iz Bora, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili to krivično delo, navodi se u saopštenju borske policije.

Bor: Ziđin Majning ponudio preuzimanje rudarske kompanije Nevsun Risorsiz

Nevsun Resources Ltd. i Zijin Mining Group Co. Ltd. (Ziđin) najavili su danas da su obe strane sklopile konačni sporazum prema kojem će Ziđin izvršiti ponudu za preuzimanje svih emitovanih deonica i sveukupnih deonica u opticaju kompanije Nevsun za 6,00 kanadskih dolara po deonici u gotovini.

Hapšenje u Boru zbog pronevere

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije uhapsili su Ž.G. (1980) iz Bora zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Krkobabić u poseti Borskom upravnom okrugu

Ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić, današnju posetu Borskom upravnom okrugu započeo je u brdima sela Topolnica gde je, u razgovoru s meštanima ovog i okolnih sela, sa svojim saradnicima predstavio ovogodišnji Program podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije, učešćem države u ekonomsko – finansijskim podsticajima za osnivanje novih i investicione projekte postojećih zadruga.

Bor: Otpremljeno 750 tona bakra

Tradicionalno, borski bakar kvaliteta „četiri devetke“ prodaje se u Hrvatskoj, Turskoj, Bugarskoj i Nemačkoj, a u julu je prvi put brodskim kontejnerima otpremljeno i 750 tona bakra u Kinu.

Kinezi kupuju borski bakar

Od početka godine RTB Bor je na stranom tržištu prodao 17.650 tona bakra, što mu je, zajedno sa prodajom ostalih proizvoda, obezbedilo 25 odsto veći izvoz nego u istom periodu prošle godine.

Bor danas i zvanično postaje grad

Na današnjoj prepodnevnoj sednici Skupštine opštine Bor, Bor će i zvanično biti proglašen gradom, jer će se pred odbornicima naći predlog o promenama i izmenama Statuta opštine Bor.

„Čengriz holding“ zainteresovan za RTB Bor

Vlasnik kompanije „Čengiz holding“ Mehmet Čengiz, vlasnik i prvi od četvorice braće Čengiz, koji su osnovali i vode istoimeni konglomerat u Turskoj, posetio je sa braćom i saradnicima RTB Bor i izrazio spremnost da se nadmeće na tenderu za izbor strateškog partnera.

Boru vraćen status grada

Glasovima većine republičkih poslanika za predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, koji su podneli poslanici Studenka Kovačević iz Bora, Miletić Mihajlović, Darko Laketić i Dejan Radenković, Boru je vraćen status grada.

Prva Poslednja