Čajetina

Stanje u medijima gore nego devedesetih

U okviru projekta „Mehanizam utvrđivanja javnog interesa na lokalnom nivou”, koji sprovodi Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), u Čajetini je juče održana prva debata o potrebi utvrđivanju tema od javnog interesa u toj opštini.

Čajetini odobrena nova faza gradnje zlatiborske gondole

Ministarstvo građevinarstva je izdalo opštini Čajetina dozvolu za izgradnju nove faze panoramske žičare – gondole na Zlatiboru, čime je rešen problem koji je usporavao realizaciju tog projekta vrednog 13 miliona evra.

Dozvola za sledeću fazu izgradnje gondole

Opština Čajetina dobila je građevinsku dozvolu za sledeću fazu izgradnje „Gold gondole Zlatibor“ koja podrazumeva podizanje 19 stubova od početne stanice u centru Zlatibora do međustanice na polovini trase, saopšteno je danas iz te opštine.

Zlatiborska pršuta na sajmu u Italiji

Na tradicionalnom Sajmu parmske pršute, koji je održan od 31. avgusta do 5. septembra u italijanskom gradu Langirano, predstavljena je zlatiborska pršuta.

Stamatović: Crkva da vrati sedište u Peć

Najava održavanja vanrednog zasedanja Svetog arhijerejskog sabora, posvećenog Kosovu i Metohiji, uverava Zdravu Srbiju (ZS) da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) uz svoj narod i da je u ovom istorijskom trenutku važno poručiti režimu, da nema predaje i podele Kosova i Metohije, izjavio je predsednik Inicijativnog odbora ZS Milan Stamatović.

Stamatović: Nećemo odustati od kampa

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, koja je podržala održavanje takozvanog Omladinsko-patriotskog kampa na Zlatiboru koji je policija zabranila, saopštio je da organizatori „neće odustati od njegovog održavanja i da se nada da će taj kamp postati tradicionalan“.

Noćni upad policije po nalogu iz Beograda

Omladinsko-patriotski kamp koji je, po uzoru na ruske kampove, trebalo da traje na Zlatiboru do 18. avgusta i koji je okupio 44 mladih uzrasta od 12 do 23 godine iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, policija je zatvorila u četvrtak kasno uveče.

Stamatović: Ko je naredio zatvaranje kampa?

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da je policija sinoć oko 22 sata upala u „Omladinsko-patriotski kamp Zlatibor 2018“ bez ikakvog pisanog naloga, i uz usmeno obrazloženje „javljeno nam je iz Beograda“ naredila da se istog trenutka kamp rasformira.

Dečji vojni kamp ili učenje o rodoljublju

U blizini Tić polja, na Zlatiboru, u toku je Omladinsko-patriotski kamp, koji je organizovalo Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, uz podršku opštine Čajetine.

Ljubenoviću nagrada Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ za najbolji aforizam

Na jubilarni deseti Konkurs za najboljeg aforističara, koji objavljuje Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ iz Čajetine, u okviru manifestacije „Letnji ulični erski kabare“, koji ima međunarodni karakter, javilo se 84 aforističara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, sa oko 1.700 aforizama.

Uspešan privrednik i zaljubljenik u Čajetinu

Rajko Pelverović je uspešan privrednik i zaljubljenik u Čajetinu i u košarku. Duže od dve decenije je u privatnom biznisu i vlasnik je kompanije „Esentico Boki“, čije sedište je u Čajetini, koja je regionalni lider distribuciji kafe.

Prva Poslednja