Čajetina

Vegani i ekolozi osudili čas sa prepariranom životinjom

Na društvenoj mreži Fejsbuk juče se pojavilo otvoreno pismo direktorki dečijeg vrtića „Radost“ iz Čajetine Jeleni Mitrašinović Brašanac zbog predavanja koje je u toj predškolskoj ustanovi nedavno održao lovac Nebojša Šopalović iz Mačkata, nakon čega se zajedno sa decom slikao oko preparirane životinje.

Podelili 80 sedišta za decu

Opština Čajetina je poklonila roditeljima 80 auto-sedišta za svu decu koja su rođena tokom prošle godine u toj varošici. To je nastavak ranije započete akcije tokom je, u novembru prošle godine, takođe besplatno, podeljeno 40 takvih sedišta.

U Čajetini deset tema od javnog interesa

U okviru projekta „Mehanizam utvrđivanja javnog interesa na lokalnom nivou“, koji sprovodi Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), u Čajetini je održana završna javna debata na kojoj su utvrđene teme od javnog interesa za građane te opštine.

U Čajetini utvrđene teme od javnog interesa

U okviru projekta „Mehanizam utvrđivanja javnog interesa na lokalnom nivou”, koji sprovodi Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), u Čajetini je održana završna javna debata na kojoj su utvrđene teme od javnog interesa za građane te opštine. 

Stamatović: Ko je naručio TV poternice za Oliverom?

„Emitovanje ogavne TV poternice za streljanim Oliverom Ivanovićem na zvečanskoj TV Most, prema priznanju direktorke ove televizije, naručila je naprednjačka Srpska lista sa Kosova i Metohije“, izjavio je predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović i pozvao nadležne da otkriju nalogodavce tih „spotova“.

Stamatović: „Telekom“ topovsko đule protiv političkih neistomišljenika

Da u Srbiji više ne stanuje nikakva sloboda zbora i govora i da sve medijske sadržaje kontrolišu jedan čovek i njegova stranka, pokazuje i namera režima da, preko “Telekoma Srbija“, pokupuje sve preostale manje kablovske operatere u Srbiji, izjavio je predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović.

Za kapitalne investicije 42 odsto prihoda budžeta

Osim u turistički razvoj Zlatibora, koji je ove godine obeležio 125 godina organizovanog turizma i beleži stalni rast broja turista, lokalna samouprava je na osnovu svojih strateških planova predvidela i projekte u cilju zaštite prirode na toj planini.

Čiste vode sa Zlatibora od polovine 2019. godine

Sredinom naredne godine počeće prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru, što će unaprediti stanje životne sredine na toj planini, a posebno će poboljšati kvalitet vodotokova Obudojevice, Rzava i Drine.

PrvaPoslednja