Čajetina

U Čajetini otvoren prvi „mlekomat“ u Srbiji 1

U Čajetini otvoren prvi „mlekomat“ u Srbiji

Umesto da se nadgornjava sa otkupljivačima, Milovan Ninčić, poljoprivrednik iz čajetinskog sela Branešci, odlučio se za novi način prodaje mleka, koji će njegovom gazdinstvu, kako očekuje, omogućiti da naplati težak rad.

Stamatović: Ne odustajemo od cilja da sa Zlatibora ozdravimo Srbiju 2

Stamatović: Ne odustajemo od cilja da sa Zlatibora ozdravimo Srbiju

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović najavio je danas da će ta stranka nastaviti da se zalaže za „ozbiljnu državotvornu i nacionalnu politiku, jačanje nacionalnog identiteta, očuvanje Kosova i Metohije unutar Srbije, osnaživanje domaće proizvodnje, oživljavanje sela, povećanje nataliteta i decentralizaciju zemlje kao i za to da dijaspora ostvari biračko pravo u Srbiji”.

Milan Stamatović: Vreme je da se zakopaju ratne sekire 3

Milan Stamatović: Vreme je da se zakopaju ratne sekire

Nije u pitanju bilo kakvo pomirenje Vučića i Čajetinaca, već događaj koji je obeležio ceo poslednji vek u Čajetini i koji je od izuzetne važnosti za celu Srbiju i zaslužuje da se pozovu predstavnici državnih institucija – kaže za Danas Milan Stamatović.

Stamatović: Nisam se priklonio Vučiću 4

Stamatović: Nisam se priklonio Vučiću

Nije se, kao što neduhovito zbore neke moje kolege iz opozicije, „Stamatović priklonio Vučiću“, već je predsednik Republike Srbije došao na otvaranje kapitalnog projekta za srpski turizam, najduže panoramske gondole u svetu, koju je, isključivo sopstvenim sredstvima, izgradila opština Čajetina, na čijem sam čelu – navodi se u pisanoj izjavi Milana Stamatovića, predsednika Zdrave Srbije i opštine Čajetina.

Na Zlatiboru pri kraju gradnja nove trafo-stanice 12

Na Zlatiboru pri kraju gradnja nove trafo-stanice

Nakon šest decenija od izgradnje, stara trafo-stanica na Zlatiboru uskoro će biti zamenjena novom koja će omogućiti kvalitetnije i pouzdanije snabdevanje električnom energijom Zlatibora i Čajetine.

Biciklisti 60. Trke kroz Srbiju stigli na Zlatibor 14

Biciklisti 60. Trke kroz Srbiju stigli na Zlatibor

Biciklista Roman Maikin iz Rusije pobednik je prve etape jubilarne 60. međunarodne Trke kroz Srbiju koja je vožena iz Republike Srpske, tačnije od Jahorine do Zlatibora, ukupne dužine od 170 kilometara. Drugi na cilju bio je Adria Oliveiras iz Brazila, treće mesto zauzeo je Vojteh Repa iz Češke, dok je naš biciklista Dušan Rajović zauzeo sedmo mesto.

Zlatiborska gondola biće puštena u probni rad do 19. avgsuta 15

Zlatiborska gondola biće puštena u probni rad do 19. avgsuta

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina najavio je završetak  zlatiborske panoranske žičare-gondole čija je gradnja, nakon mnoštva problema sa predstavnicima države oko izdavanja građevinskih dozvola, počela pre tri godine.

PrvaPoslednja