Frankfurt

ECB predviđa sporiji oporavak evrozone uz slabu inflaciju 2

ECB predviđa sporiji oporavak evrozone uz slabu inflaciju

Evropska centralna banka (ECB) očekuje sporiji oporavak privrede u evrozoni nego ranije predviđeno zbog trajanja zdravstvene krize dok će, kako se očekuje, inflacija ostati daleko od ciljanih oko dva odsto, najmanje do 2023. godine.

Lagard: Ekonomski oporavak od pandemije možda neće biti pravolinijski 4

Lagard: Ekonomski oporavak od pandemije možda neće biti pravolinijski

Direktorka Evropske centralne banke Kristin Lagard izjavila je da će program kupovine obveznica za 1,35 hiljada milijardi evra i povoljni zajmovi bankama najverovatnije ostati glavna sredstva za pomoć ekonomiji dok se ECB priprema da ponudi nove podsticaje u decembru.

Crveni baron u svetoj zemlji 8

Crveni baron u svetoj zemlji

Manevri ratnog vazduhoplovstva priređeni su specijalno za saveznike: u okviru vežbe „Blue Wings“ (plava krila) izraelska avijacija prvi put je u Nemačkoj učestvovala u manevrima vazduh-vazduh i vazduh-zemlja.

Nemačka će nuditi besplatne testove za kovid-19 povratnicima 9

Nemačka će nuditi besplatne testove za kovid-19 povratnicima

Nemačka će predložiti davanje besplatnih testova za kovid-19 putnicima koji se vraćaju u zemlju i postaviće centre za kontrolu zaraze na aerodromima za osobe koje dolaze iz riskantnih zona, odlučili su danas regionalni ministri zdravlja.

Lufthanza pregovara o ulasku državnog kapitala u kompaniju 14

Lufthanza pregovara o ulasku državnog kapitala u kompaniju

Nemački avioprevoznik Lufthanza saopštio je danas da pregovara sa državom o planu spasavanja kompanije koji podrazumeva  devet milijardi evra državnih para i koji bi mogao da uključi i delimičnu nacionalizaciju ove grupe kako bi se izbegao bankrot zbog pandemije korona virusa.

PrvaPoslednja