Helsinki

Marti Ahtisari pozitivan na korona virus 1

Marti Ahtisari pozitivan na korona virus

Bivši finski predsednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir Marti Ahtisari pozitivan je na korona virus, saopšteno je danas is kancelarije predsednika.

Talas štrajkova veliki izazov za Sanu Marin 4

Talas štrajkova veliki izazov za Sanu Marin

Prošlonedeljna ostavka finskog premijera Anti Rinea dovela je do istorijske odluke – naslednica na funkciji Sana Marin sa svoje 34 godine postaće najmlađa premijerka ikada izabrana u Finskoj.

Putin: Američko testiranje rakete donosi nove pretnje Rusiji 6

Putin: Američko testiranje rakete donosi nove pretnje Rusiji

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas u Helsinkiju da je testiranje nove američke rakete, zabranjene donedavno važećim Sporazumom o nuklearnim snagama srednjeg dometa (Sporazum INF), donelo nove pretnje Rusiji i naveo da će Moskva odgovoriti na taj potez.

Tanušna pobeda, ali redak uspeh levice 10

Tanušna pobeda, ali redak uspeh levice

Socijaldemokrate Finske osvojile su tesnu pobedu na nedeljnim parlamentarnim izborima što je ujedno prva pobeda partije levog centra za protekle dve decenije.

Tramp razgalio Fince 11

Tramp razgalio Fince

Finci su zbunjeni komentarima američkog predsednika Donalda Trampa koji hvali njihovo „grabuljanje“ kao „način upravljanja ogromnim šumskim prostranstvom“. Pozivajući se na razgovor sa finskim kolegom, Tramp je kazao da „oni troše puno vremena na grabuljanje i čišćenje“.

Vučić ubeđuje Dola da "umekša" stav Merkelove 12

Vučić ubeđuje Dola da „umekša“ stav Merkelove

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić imaće danas sastanak sa predsednikom DŽozefom Dolom, liderom Evropske narodne partije (EPP), koja ima većinu u Evropskom parlamentu, na marginama samita EPP, koji je juče počeo u Helsinkiju.

Tramp: Putin dostojan protivnik; Putin: Želeli smo pobedu Trampa 14

Tramp: Putin dostojan protivnik; Putin: Želeli smo pobedu Trampa

Predsednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država Vladimir Putin i Donald Tramp sastali su se u Predsedničkoj palati u Helsinkiju, gde su posle uvodnih izjava pred novinarima, dvojica lidera razgovarala više od dva sata iza zatvorenih vrata.

Putin i Tramp stigli u Helsinki 15

Putin i Tramp stigli u Helsinki

Ruski predsednik Vladimir Putin stigao je u Helsinki, gde se očekuje njegov sastanak sa američkim kolegom Donaldom Trampom. Tramp je danas ranije stigao je u rezidenciju predsednika Finske Saulija Ninistea, gde su lideri dveju zemalja planirali radni doručak, javlja Sputnjik.

PrvaPoslednja