Ivanjica

Deset sela u opštini Ivanjica zavejano snegom

Deset sela u okolini Ivanjice zavejano je snegom, većina seoskih puteva je neprohodna, a u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u selu Kovilje nastava danas nije održana zbog neprohodnih puteva, rečeno je agenciji Beta u u opštinskoj upravi.

Održana prognana Nušićijada

Prognana a slobodna Nušićijada održana je večeras na privatnom imanju na Palibrčkom grobu sedam kilometara od Ivanjice.

Nušićijada: Mesto radosti, mirenja i spajanja

Danas od 18 časova u mestu nadomak Ivanjice simboličnog naziva i simbolične istorije – Bedinoj Varoši, lokalitet Palibrčki grob, organizuje se drugi događaj u okviru Nušićijade 2018: prve a devete, prognane a slobodne, istinske, vedre i autentične…

ARLEMM Umetnički karavan stigao u Ivanjicu

U saradnji sa Turističkom organizacijom Ivanjice, nakon Beograda, Zlatibora, Užica, Čačka i Požege, ARLEMM umetnički karavan je u subotu, 7. jula stigao na ivanjički gradski trg.

POKS obeležio rođendan Draže Mihailovića

Pokret obnove Kraljevine Srbije juče je u „Čičinoj kolibi“, pored spomenika i naspram crkve u kojoj je kršten Draža Mihailović, proslavio dan rođenja čuvenog srpskog generala i borca protiv fašizma.

„Nušićijada nije poligon za političku promociju“

Festival „NUŠIĆIJADA“, zaštitni znak Ivanjice i prepoznatljiv brend kulturno-turističke ponude Srbije, juče je postao prljavi poligon onih kojima je lična korist, samopromovisanje i pokušaj politizacije festivala osnovni cilj a ne njegovo unapređenje i kontinuitet održavanja.

SNS stavio Nušićijadu „pod kontrolu“

Kao što je autor jednog novinskog članka, objavljenog davne 1972, postavio pitanje „da li je Nušić napujdan iz Ivanjice?“ i nagovestio njeno gašenje na, ispostaviće se, četiri duge decenije…

Nušićijada završena “satiranjem”

– “Utisci su izvanredni, broj poseta na prošlogodišnjem nivou, subota je bila najposećenija a za završnicu Nušićijade napravili smo svečani program – koncert Belgrade Diksilend i otvoreni razgovor sa posetiocima na temu satire u srpskoj kulturnoj javnosti koji je vodio Dragoljub Draža Petrović”, kaže za Danas Miloje Ostojić iz Turističke organizacije Ivanjica.

Počela Nušićijada

U Ivanjici je večeras, paradom kostimiranih građana, otvorena Nušićijada, festival
kulture,zabave, humora i radosti na kojem ove godine učestvuju i strani umetnici.

Priznanje Nušićijadi

Ivanjička Nušićijada, praznik kulture i zabave, humora i stila, ponovo je dobio obeležje „Evropa za festivale, festivali za Evropu“ (EFFE).

PrvaPoslednja