Kartum

Sudanska vojna vlast osujetila pokušaj državnog udara 3

Sudanska vojna vlast osujetila pokušaj državnog udara

ladajući sudanski vojni savet saopštio je da je osujetio pokušaj državnog udara, nekoliko dana pošto su vojska i prodemokratska koalicija postigli dogovor o formiranju zajedničke vlade koja će upravljati zemljom tokom tranzicionog perioda do održavanja izbora.

Preko 70 slučajeva silovanja u Kartumu 4

Preko 70 slučajeva silovanja u Kartumu

Medicinski radnici tvrde da su pripadnici paravojnih jedinica silovali preko 70 ljudi tokom napada u protestnom kampu u Kartumu, glavnom gradu Sudana, pre nedelju dana.

U Sudanu 48 sati građanske neposlušnosti 6

U Sudanu 48 sati građanske neposlušnosti

Jedan of lidera sudanskih pobunjenika izjavio je danas da je proteran u susedni Južni Sudan, drugog dana građanske neposlušnosti koju su pokrenuli lideri protesta u zemlji koji traže odlazak Vojnog saveta sa vlasti.

Sudan zatvorio TV al-Džaziru 11

Sudan zatvorio TV al-Džaziru

Katarska medijska kuća al-Džazira saopštila je da su sudanske vojne vlasti odlučile da „zatvore“ njenu redakciju u Kartumu.

Dogovor u Sudanu, trogodišnja tranzicija 13

Dogovor u Sudanu, trogodišnja tranzicija

Sudanska vojska je danas saopštila da je s predstavnicima opozicije dogovorila trogodišnji tranzicioni period tokom kog će biti izvršene pripreme za predaju vlasti civilima.

Sudanci traže lustraciju 15

Sudanci traže lustraciju

Organizatori masovnih protesta u Sudanu kažu da žele potpuno uklanjanje „duboke države“ koja je ostala iza svrgnutog lidera Omara al Bašira, a demonstranti tvrde da su bili primorani da blokiraju navodni pokušaj razbijanja njihovog skupa ispred ministarstva odbrane u glavnom gradu Kartumu…

PrvaPoslednja