Kladovo

Prvi festival bibliobusa u Srbiji 2

Prvi festival bibliobusa u Srbiji

U Srbiji ima četiri bibliobusa odnosno pokretnih biblioteka zahvaljujući kojima knjige stižu do čitalica i u udaljenim selima, a prvi Festival bibliobusa u Srbiji prilika je da jedine četiri pokretne biblioteke iz Srbije iz Prijepolja, Aleksinca, Kruševca i Kladova po prvi put susretnu na jednom mestu.

Kulturno nasleđe iznad granica i potrošačkog mentaliteta 3

Kulturno nasleđe iznad granica i potrošačkog mentaliteta

Tradicionalna manifestacija Kazan kult u Kladovu od 2014. prirodni je nastavak Antika festa, koji je ove godine imao šesto izdanje u Feliks Romulijani kod Zaječara – arheološkom nalazištu sa Uneskove liste svetske kulturne baštine.

Kazan kult Kladovo 4

Kazan kult Kladovo

Nakon Antika festa u Zaječaru u Kladovu se održava dvodnevna manifestacija Kazan kult Kladovo u organizaciji Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo u partnerstvu sa udruženjem “Dunav Fest” Beograd i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

U Kladovu ovog vikenda Border Rok festival 7

U Kladovu ovog vikenda Border Rok festival

„Rock ‘n’ roll je uvek bio udaljen od Kladova. U kilometrima, naravno. Mi smo ga negovali koliko god smo mogli, slušali ga i svirali i nama je bio blizu. Nastavljamo da ga doživljavamo u našem gradu onako kako dolikuje“.

Još jedan turistički brod u sektoru Đerdapa 8

Još jedan turistički brod u sektoru Đerdapa

Inostranim turističkim kruzerima koji krstare Dunavom i turističkim brodovima dvaju kladovskih hotela, ovog juna pridružio se i treći turistički brod u sektoru Đerdapa. Reč je o brodu Horizont, Horizont turista d.o.o. iz Beograda, koji je koncipiran kao brod visoke turističke klase i idealan je za panoramsko razgledanje Dunava i okoline.

Kladovo i zvanično Biser Dunava 9

Kladovo i zvanično Biser Dunava

Ne samo u Srbiji, nego u krugu od blizu hiljadu kilometara Kladovo je jedina destinacija koja je ispunila kriterijume standarda održive mobilnosti u turizmu i uz još deset destinacija na Dunavu, od Ulma u Nemačkoj do delte Dunava u Rumuniji, dobila status Biser Dunava.

Prva dunavska elektrana obara rekorde 10

Prva dunavska elektrana obara rekorde

Pre 47 godina, 16. maja 1972. godine završena je gradnja hidrocentrale na 943. kilometru Dunava kod Kladova. I gotovo pola veka kasnije HE „Đerdap 1“ još uvek je  najveća hidrotehnička građevina na Dunavu, ukupne dužine 1278 metara.

U Kladovu i Negotinu održane sednice Štabova za vanredne situacije 11

U Kladovu i Negotinu održane sednice Štabova za vanredne situacije

Stanje vodotokova drugog reda u opštini Kladovo  koji su u ingerenciji lokalne samouprave je stabilno i za sada nije zabeležen porast vodostaja, a svi tehnički i kadrovski potencijali su spremni za reagovanje u slučaju potrebe, zaključeno  je na vanrednoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Niko nema pravo da nasilno prekraja izbornu volju građana 13

Niko nema pravo da nasilno prekraja izbornu volju građana

Čelnici opštine Kladovo, članovi Opštinskog veća, odbornici, direktori javnih preduzeća, ustanova, škola sastali su se danas i sa ovog skupa poručili da neće dozvoliti da se ciljevi interesnih grupa pretvore u anarhiju i nasilje jer niko nema pravo da preuzme vlast i da nasilno prekraja izbornu volju građana, jer Srbija to ne zaslužuje.

PrvaPoslednja