Kladovo

Hidroelektrana “Đerdap 1” već ispunila godišnji plan proizvodnje

Hidroelektrana “Đerdap 1” je 49 dana pre roka zhvaljujući maksimalnoj pogonskoj spremnosti hidroagregata ispunila godišnji plan proizvodnje električne energije, budući da je elektroenergetskom sistemu Srbije do 12. novembra isporučila 4.717.950.000 kilovat-časova struje, a godišnji proizvodni plan za 2018. projektovan je na 4.710.000.000 kilovata struje.

Izbori za odbornike SO Kladovo 16. decembra

Nepune tri godine od održavanja prethodnih, stanovnici opštine Kladovo će 16. decembra birati odbornike za Skupštinu opštine Kladovo, jer je predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković u nedelju raspisala izbore za lokalne Skupštine u opštinama Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac.

Kladovo: Hapšenje zbog prevare

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela prevara i falsifikovanje službene isprave, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu uhapsili su radnicu opštine S. D. (1972) iz Kladova.

Rešeni problemi sa Rumunima oko Đerdapa

Pitanja iz oblasti hidroenergetike bila su tema današnjeg sastanka delegacija Elektroprivrede Srbije i rumunske „Hidroelektrike“ koje su predvodili direktor Milorad Grčić i Bogdan Badea.

U Kladovu počinje 5. “Kazan Kult”

U partnerstvu sa “Dunav Festom Beograd” sutra će u kladovu Biblioteka “Centar za kulturu Kladovo” realizovati 5. “Kazan Kult” i u okviru njega stručnu konferenciju „Očuvanje nematerijalnog i prirodnog nasleđa Dunava“ uz učešće stručnjaka iz zemlje i inostranstva.

Milisav Ratopekić novi predsednik opštine Kladovo

Nakon prošlonedeljne ostavke Radisava Čučulanovića dosadašnjeg predsednika opštine Kladovo na sednici lokalnog parlamenta ove podunavske opštine održane u petak za predsednika opštine izabran je Milisav Ratopekić (69) penzioner iz Male Vrbice sa izborne liste „Aleksandar Vučić- Srbija pobedjuje“.

Počinje 13. Etno festival – Kladovo 2018

Od sutra pa do nedelje, Kladovo će biti u znaku 13. Etno festivala, manifestacije koja tokom trodnevnog trajanja okupi oko 20 hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Kladovo sutra dobija novog predsednika opštine

Prošlog petka aktuelni predsednik opštine Kladovo, Radisav Čučulanović, podneo je ostavku na tu funkciju i njegova ostavka sutra je na dnevnom redu zasedanja opštinske Skupštine ovog podunavskog grada.

Sutra u Kladovu počinje Border rok festival na obali Dunava

Rokenrol i dalje ima svoju publiku i to se već drugu godinu zaredom potvrđuje u Kladovu u kome Udruženje građana Metronom organizuje festival Border Rock kojim želi da doprinese promociji dobrog rokenrol zvuka u Kladovu.

Proslava 46 godina Đerdapa

Pre ravno 46 godina, 16. maja 1972. godine tadašnji predsednici SFR Jugoslavije Josip Broz Tito i Rumunije Nikolae Čaušesku svečano su pustili u rad svih šest agregata na Hidroelektrani „Đerdap 1“ izgrađenoj na 943. kilometru Dunava, na desetak kilometara od Kladova.

U znak sećanja na „Kladovo transport“

„Ovo je mesto koje je od januara do septembra 1940. godine bilo jedina mirna luka na putu za obećanu zemlju Jevreja, žrtava nacizma“ stoji napisano na spomeniku žrtava Kladovskog transporta na Dunavskom keju u Kladovu u kome će narednih dana biti održan tradicionalni porodični seminar “Život je lep” u organizaciji Saveza jevrejskih opština u Srbiji.

Prva Poslednja