Kopenhagen

Danska: Zavera Irana

Iran je organizovao zaveru, čiji je cilj ubistvo u Danskoj opozicionog aktiviste, saopštio je danas šef danske obaveštajne službe Fin Borh Andersen.

Ostavka direktora Danske banke zbog pranja novca

Izvršni direktor Danske banke Tomas Borgen podneo je ostavku zbog istrage o uplatama od oko 200 milijardi evra kroz estonski ogranak ove banke, za koje se smatra da su sumnjive.

Danska: Ograda na granici sa Nemačkom zbog divljih svinja

Danska je danas saopštila da će duž granice sa Nemačkom podići ogradu dugu 70 kilometara, kako bi zaustavila divlje svinje obolele od afričke svinjske groznice, koja bi mogla da naudi danskoj prehrambenoj industriji.

Danska zabranila javno nošenje burke

Danska se pridružila grupi evropskih zemalja koje su zabranile nošenje odeće koja pokriva lice, uključujući islamske velove poput burke i nikaba.

Danski naučnici: Imamo lek za erektilnu disfunkciju

Danski naučnici veruju da su rešili problem erektilne disfunkcije otkrivanjem novog tretmana matičnim ćelijama. Injektiranjem 20 metara matičnih ćelija u bazu penisa moguće je oživeti nerve i krvne sudove, prenosi i B92.

Danska ukida obavezno plaćanje RTV pretplate

Danska će postati prva zemlja u Evropi koja će ukinuti obavezno plaćanje RTV pretplate, nakon što je Vlada prihvatila predlog o rezovima u budžetu u iznosu od 20 odsto za najveću državnu radio-televizijsku stanicu DR.

Napad na tursku ambasadu u Danskoj

Danska policija je danas saopštila da traga za dve osobe zbog bacanja molotovljevih koktela na tursku ambasadu u Kopenhagenu.

Preminuo danski princ Henrik

Daanski princ Henrik, suprug kraljice Margarete II, preminuo je u noći između utorka i srede u 83. godini, saopštila je danas kraljevska porodica.

Prinčevo zdravlje pogoršano

Danski prestolonaslednik princ Frederik je danas napustio Zimske olimpijske igre u Pjončangu, jer se „ozbiljno pogoršalo“ zdravstveno stanje njegovog oca princa Henrika, muža kraljice Margarete.

Većina Danaca vidi Srbiju u EU

Skandinavske zemlje Švedska i Danska ove godine obeležavaju stogodišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Srbijom, mada postoje dokumenti koji ukazuju da je još 1910. zaključen trgovinski sporazum Danske i Srbije, kao i da od tada postoji konzularno predstavništvo u Beogradu.

Kako je Danska, manja od Srbije, postala poljoprivredni džin

Zemljoradničke zadruge u Srbiji pojavile su se u isto vreme kada i u Danskoj. Prva zadruga u Vojvodini osnovana je u Bačkom Petrovcu 1846, a u centralnoj Srbiji u selu Vranovo 1894. godine.

Šestorica optužena za terorizam u Danskoj

Dansko tužilaštvo je danas optužilo šestoricu muškaraca za kršenje zakona o terorizmu, jer su od 2013. do 2016. bili pripadnici organizacije Islamska država.

PrvaPoslednja