Kopenhagen

Teže do razvoda u Danskoj

S obzirom na to da ima jednu od najvećih stopa razvoda u zapadnoj Evropi, Danska bi želela malo da oteža raskide – i da se postara da ukoliko do toga ipak dođe, razlaz bude što bezbolniji po sve one koje dotiče.

Volvo povlači milion vozila

Švedski proizvoрač automobila Volvo povući će sa tržišta širom sveta više od milion vozila jer bi se pojedini delovi motora mogli rastopiti, objavio je u subotu portparol te švedske kompanije.

SZO upozorava na suviše šećera u hrani za bebe

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je danas da industrijska hrana za bebe često sadrži suviše šećera i da su etikete često konfuzne, predlažući obnovu kriterijuma radi poboljšanja ishrane najmlađih.

Pande dobile novi dom u Danskoj

Danska kraljica Margreta otvorila je danas novi deo u zoološkom vrtu u Kopenhagenu izgrađen da primi par panda koje je Kina pozajmila Danskoj u okviru svoje takozvane panda diplomatije.

MMR vakcina i autizam nisu povezani

Vakcina protiv malih boginja, zauški i rubeola ne izaziva autizam, navodi se u velikoj studiji koja predstavlja pokušaj da se razuveri sve veći broj skeptika usred epidemije boginja, piše Gardijan.

Danska: Zavera Irana

Iran je organizovao zaveru, čiji je cilj ubistvo u Danskoj opozicionog aktiviste, saopštio je danas šef danske obaveštajne službe Fin Borh Andersen.

Ostavka direktora Danske banke zbog pranja novca

Izvršni direktor Danske banke Tomas Borgen podneo je ostavku zbog istrage o uplatama od oko 200 milijardi evra kroz estonski ogranak ove banke, za koje se smatra da su sumnjive.

Danska: Ograda na granici sa Nemačkom zbog divljih svinja

Danska je danas saopštila da će duž granice sa Nemačkom podići ogradu dugu 70 kilometara, kako bi zaustavila divlje svinje obolele od afričke svinjske groznice, koja bi mogla da naudi danskoj prehrambenoj industriji.

PrvaPoslednja