Loznica

Izložba „25 godina likovne kolonije Gamzigrad“

Jubilej likovne kolonije „Gamzigrad“ koja se četvrt veka organizuje biće obeležen i nizom izložbi u zemlji i inostranstvu, u mestima iz kojih dolaze učesnici ovogodišnje kolonije.

Van Gog i pirotski ćilimi

Izložba akvarela „Kule i gradine“ Duška Miloševića arhitekte, koji kako sam voli da kaže, „slika i piše“, do juče je mogla da se vidi u Maloj Galeriji Doma Vojske Srbije, a do 6. do 20. septembra biće u Arilju, potom, verovatno, u Šapcu i Loznici.

Kompanija Adient otvara pogon u Loznici

Kompanija Adient, globalni lider u proizvodnji automobilskih sedišta, otvoriće pogon u Loznici koji će proizvoditi navlake i uzglavlja za tekstilna i kožna sedišta.

Vučić: Uložićemo ogroman novac u Podrinje

Podrinje je za nas u strateškom smislu od izuzetnog značaja, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio u taj kraj će biti uloženo više nego ikad.

Počeo Vukov sabor u Loznici

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević otvorio je večeras u Loznici 84. Vukov sabor istakavši da je Ministarstvo kulture i informisanja u procesu javne rasprave o predlogu „Strategije razvoja kulture Republike Srbije 2017. do 2027. godine“ što je strateški dokument koji Srbija nikada nije imala.

Ispravljanje krive Drine

„Ne ispravi lako krivu Drinu!“ – poznata je izreka, ali neki privatni preduzetnici u Loznici, uprkos narodnoj mudrosti, zakonima i zdravom razumu, svojski se trude da isprave reku. Kako se to dešava?

Svoji na svom… ili našem?

Firma Milovana Samardžića „SAM komerc“ iz Malog Zvornika godinama učestvuje kao ponuđač na javnim nabavkama i dobija poslove od JP „Srbijašume“ – ŠG „Boranja“ iz Loznice.

 Jeremić: Partijsko zapošljavanje – rak rana

Dajem reč da će borba protiv partijskog zapošljavanja biti jedna od prvih meta koju nameravam da napadnem kao predsednik Srbije, izjavio je večeras u Loznici predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić.

Saslušan lekar iz Loznice

Doktor Dobrivoje Bojanić saslušan je danas u Policijskoj stanici u Loznici, potvrdio je Blicu vršilac funkcije javnog tužioca Zoran Nestorović koji dodaje da je lekar saslušan u svojstvu građanina u slučaju lečenja i smrti dečaka Radenka Nikodinovića.

Počela vežba "Drina 2016"

U blizini graničnog prelaza Trbušnica, nedaleko od Loznice u toku je združena antiteroristička vežba „Drina 2016“ U kojoj učestvuju oko 200 pripadnika specijalnih jedinica policije Srbije i Republike Srpske (RS).

Stefanović: Odgovor na svaki vid terorizma

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas na probi združene antiterorističke vežbe policija Srbije i Republike Srpske, da smo spremni da odgovorimo na sve pretnje i bezbednosne izazove.

Pomoć za obnavljanje zasada šljive

Pomoć za obnavljanje zasada šljive

U okviru međunarodnog programa pomoći poljoprivrednicima, u Loznici je protekle sedmice počela isporuka sadnica šljive za obnavljanje zasada voćarima koji su pretrpeli štetu od majskih poplava. Biće podeljeno po 300 sadnica šljive „stenlej“ za 32 voćara, koji planiraju da na proleće obnove svoje uništene zasade, objavljeno je na sajtu www.loznica.rs.

Prva Poslednja