Lučani

Novi pritisak na porodicu Milivojević 1

Novi pritisak na porodicu Milivojević

Pre tri godine, 14. jula, u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“, nakon eksplozije baruta, poginula su dvojica radnika – Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55).

Epidemija ograničila broj mesta u sudnici 4

Epidemija ograničila broj mesta u sudnici

Suđenje čelnicima lučanske vojne fabrike „Milan Blagojević“, koji su optuženi za tragediju u kojoj su 14. jula 2017. godine, tokom eksplozije, poginula dvojica radnika, nastaviće se danas u Osnovnom sudu u Ivanjici.

Zaustavite zloupotrebe čelnika lučanske policije 5

Zaustavite zloupotrebe čelnika lučanske policije

Mirjana Milivojević, sestra radnika koji je pre tri godine preminuo posle eksplozije u fabrici „Milan Blagojević“ u Lučanima, zatražila je od direktora policije Vladimira Rebića da hitno „sankcioniše zloupotrebe službenog položaja čelnika lučanske policije i naručivanja policijske intervencije od strane lokalnih moćnika protiv njene porodice“.

Policija maltretirala Milivojeviće 6

Policija maltretirala Milivojeviće

Porodica Milomira Milivojevića (25), radnika fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima, koji je preminuo nakon eksplozije baruta u toj fabrici 14. jula 2017. godine, i dalje trpi pritiske, uvrede i progon lokalnih moćnika i predstavnika državnih organa, samo zato što ne odustaje od namere da se otkriju okolnosti te tragedije.

Vučić slagao javnost i uvredio porodicu 10

Vučić slagao javnost i uvredio porodicu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na poslednjoj konferenciji za novinare, kako je to rekao za Danas Milovan Milivojević, otac radnika koji je pre dve i po godine poginuo u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana, „dezinformisao javnost i uvredio njegovu porodicu“.

Sestra poginulog u fabrici u Lučanima oslobođena tužbe za uvredu 11

Sestra poginulog u fabrici u Lučanima oslobođena tužbe za uvredu

Osnovni sud u Ivanjici je danas presudom Mirjanu Milivojević, sestru radnika fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima poginulog u eksploziji pre dve godine, oslobodio optužbe za „narušavanje ugleda“ generalnog direktora te fabrike Radoša Milovanovića.

Nova "spontana" podrška radnika direktoru ispred suda u Ivanjici 12

Nova „spontana“ podrška radnika direktoru ispred suda u Ivanjici

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas će se nastaviti suđenje Radošu Milovanoviću, direktoru fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana, kao i fabričkim rukovodiocima Tomu Stojiću i Vladimiru Lončareviću, za tragediju u tom vojnom preduzeću u kojoj su, posle eksplozije baruta 14. jula 2017. godine, poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Preuzimaju krivicu da bi sud oslobodio direktora Milovanovića 13

Preuzimaju krivicu da bi sud oslobodio direktora Milovanovića

Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana, pokušaće u petak, 18. oktobra, da se nagodi sa tužiocem u Čačku o priznanju krivice za nesreću koja se dogodila u toj fabrici 14. jula 2017. godine kada su, u eksploziji baruta, poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Dvojica radnika lakše povređena u Lučanima 14

Dvojica radnika lakše povređena u Lučanima

U požaru koji se dogodio danas u pogonu raketnih goriva u preduzeću „Milan Blagojević-Namenska“ u Lučanima, dvojica radnika su zadobila lakše povrede.

Sud naložio advokatu direktora da "popravi" tužbu 15

Sud naložio advokatu direktora da „popravi“ tužbu

U Osnovnom sudu u Ivanjici održan je glavni pretres po privatnoj tužbi Radoša Milovanovića, dugogodišnjeg generalnog direktora preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana koji je za uvredu tužio Mirjanu Milivojević, sestru Milomira Milivojevića jednog od dvojice radnika koji su 14. jula 2017. godine nastradali u eksploziji baruta u toj državnoj fabrici.

PrvaPoslednja