Lučani

Vučić slagao javnost i uvredio porodicu 2

Vučić slagao javnost i uvredio porodicu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na poslednjoj konferenciji za novinare, kako je to rekao za Danas Milovan Milivojević, otac radnika koji je pre dve i po godine poginuo u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana, „dezinformisao javnost i uvredio njegovu porodicu“.

Sestra poginulog u fabrici u Lučanima oslobođena tužbe za uvredu 3

Sestra poginulog u fabrici u Lučanima oslobođena tužbe za uvredu

Osnovni sud u Ivanjici je danas presudom Mirjanu Milivojević, sestru radnika fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima poginulog u eksploziji pre dve godine, oslobodio optužbe za „narušavanje ugleda“ generalnog direktora te fabrike Radoša Milovanovića.

Nova "spontana" podrška radnika direktoru ispred suda u Ivanjici 4

Nova „spontana“ podrška radnika direktoru ispred suda u Ivanjici

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas će se nastaviti suđenje Radošu Milovanoviću, direktoru fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana, kao i fabričkim rukovodiocima Tomu Stojiću i Vladimiru Lončareviću, za tragediju u tom vojnom preduzeću u kojoj su, posle eksplozije baruta 14. jula 2017. godine, poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Preuzimaju krivicu da bi sud oslobodio direktora Milovanovića 5

Preuzimaju krivicu da bi sud oslobodio direktora Milovanovića

Tomo Stojić, rukovodilac sektora Bezbednost i zaštita u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana, pokušaće u petak, 18. oktobra, da se nagodi sa tužiocem u Čačku o priznanju krivice za nesreću koja se dogodila u toj fabrici 14. jula 2017. godine kada su, u eksploziji baruta, poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Dvojica radnika lakše povređena u Lučanima 6

Dvojica radnika lakše povređena u Lučanima

U požaru koji se dogodio danas u pogonu raketnih goriva u preduzeću „Milan Blagojević-Namenska“ u Lučanima, dvojica radnika su zadobila lakše povrede.

Sud naložio advokatu direktora da "popravi" tužbu 7

Sud naložio advokatu direktora da „popravi“ tužbu

U Osnovnom sudu u Ivanjici održan je glavni pretres po privatnoj tužbi Radoša Milovanovića, dugogodišnjeg generalnog direktora preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana koji je za uvredu tužio Mirjanu Milivojević, sestru Milomira Milivojevića jednog od dvojice radnika koji su 14. jula 2017. godine nastradali u eksploziji baruta u toj državnoj fabrici.

Milivojević: Svi ćute i prelaze na drugu stranu ulice 8

Milivojević: Svi ćute i prelaze na drugu stranu ulice

Ma, kakvo izvinjenje, niko nam se ne obraća, kazao je za Danas Milovan Milivojević, koga je, kao i članove njegove porodice, vređao deo radnika fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana, koji su se, pre neki dan, okupili ispred Osnovnog suda u Ivanjici.

Radnici odlaze s posla da "spontano" podrže direktora 9

Radnici odlaze s posla da „spontano“ podrže direktora

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas u 12 časova počinje suđenje Radošu Milovanoviću, generalnom direktoru preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana, i još dvojici fabričkih rukovodilaca – Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću za tragediju koja se dogodila 14. juna 2017. godine u kojoj su, nakon eksplozije baruta, poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Milovanović bez odgovornosti što je pozivao zaposlene da glasaju za SNS 10

Milovanović bez odgovornosti što je pozivao zaposlene da glasaju za SNS

Agencija za borbu protiv korupcije je utvrdila da Radoš Milovanović, generalni direktor preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana, nije prekršio zakon kada je radnike tog državnog preduzeća, tokom kampanje za prošlogodišnje lokalne izbore, javno pozvao da glasaju za SNS.

List Danas nepoželjan u Guči 11

List Danas nepoželjan u Guči

List Danas neće više dodeljivati nagradu „Od zlata jabuka – profesor Miodrag Vasiljević“ na Dragačevskom saboru trubača u Guči, a o toj odluci pismeno nas je obavestio Jovan Kovačević, v.d. direktora Kulturnog centra opštine Lučani.

Vučić nije ispunio obećanje 13

Vučić nije ispunio obećanje

Iako je obećao da će učiniti sve da se do petka pokrene postupak kojim bi sud trebalo da utvrdi odgovornost za smrt Milomira Milivojevića, radnika koji je preminuo nakon nesreće u lučanskoj vojnoj fabrici „Milan Blagojević“, predsednik Srbije države Aleksandar Vučić nije se javio tim povodom porodici i njihovom advokatu.

Ministar Vukosavljević u akciji 15

Ministar Vukosavljević u akciji

„Da bi opstala na vetrometini istorijskih događaja, Srbija mora da ima čvrst oslonac u svojoj kulturi i u svom identitetu.

PrvaPoslednja