Paraćin

Vučićev problem s „malim Vučićima“

Uz nagađanje o vanrednim parlamentarnim izborima spominje se mogućnost organizovanja vanrednih lokalnih izbora čiji je redovni termin april 2020. god. Javnost koju ne zanimaju lokalne političke teme, a u tu javnost ubrajam i skoro sve političare koji se u vlasti i opoziciji bave „državnim pitanjima“, licitira sa datumom održavanja lokalnih izbora kao da je reč o prijateljskoj fudbalskoj utakmici.

Zaštitnik građana: Najviše žalbi zbog problema sa pravosuđem

Zaštitnik građana Zoran Pašalić rekao je danas da se građani u Srbiji najčešće obraćaju instituciji ombudsmana zbog problema u pravosuđu, koji se odnose na neizvršenje sudskih radnji, dužinu trajanja postupaka i zloupotrebu procedura.

Paunović: Paraćinu ne treba hidroelektrana

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović izjavio je da lokalnoj zajednici nije potrebna mini elektrana na reci Grzi, jer ne donosi nikakvo zapošljavanje i ne doprinosi poboljšanju lokalne infrastrukture, ali je svestan činjenice da je to državni projekat, koji se sprovodi na teritoriji čitave Srbije.

Paraćin: Počelo potpisivanje peticije „Ne damo Grzu“

U Paraćinu je danas, u organizaciji NVO Alternativni parlament građana (APG), počelo potpisivanje peticije protiv izgradnje mini hidroelektrane na reci Grzi koja će biti upućena Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima i institucijama.

Radnici Staklare traže da se vrate na posao

Sudbina 500 radnika Srpske fabrike stakla (SFS) u Paraćinu neizvesna je i nakon nedelju dana nakon što je Privredni sud u Kragujevcu obustavio stečajni postupak i tom odlukom je vratio fabriku u stanje u kome je bila pre stečaja.

Paunović: Svi mediji na konkursu dobili sredstva u Paraćinu

Svi mediji koji su aplicirali i ispunili formalne uslove konkursa dobili novac opštine Paraćin, rekao je juče Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin, odgovarajući na pitanja građana na Fejsbuk strani Danasa o opštinskom konkursu za sufinansiranje medija.

Narodna stranka: Vandalizam neće zaustaviti borbu

“Stakla na kancelariji Opštinskog odbora Narodne stranke u Paraćinu razbijena su u subotu oko 21 sat, a u kontekstu nedavnih dešavanja ovaj vandalski čin može se razumeti jedino kao još jedna u nizu poruka Narodnoj stranci da odustane od svoje borbe za oslobađanje Srbije od diktatorskog režima, saopštila je danas Narodna stranka.

Paunović: Zaposleni u opštini Paraćin izloženi pretnjama

U ovom trenutku u Paraćinu se pripremaju ili realizuju projekti u vrednosti 23 miliona evra, od čega su oko 21 milion sredstva koja su već odobrena i projekti u realizaciji, izjavio je predsednik opštine Saša Paunović.

Ugroženi vrtići, vodovod, finansije…

Opštinska uprava Paraćina procvetala bi kada bi joj država, odnosno nadležna komisija, odobrila zapošljavanje trideset do četrdeset radnika.

Saša Paunović: Gradonačelnici pod pritiskom biće tema Kongresa

Na novembarskom plenarnom zasedanju Kongresa Saveta Evrope i na njenom predstavičkom telu Veću lokalnih vlasti „gradonačelnici pod pritiskom“ biće jedna od najvažnijih tema, kaže za Danas predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, koji je pismom o pritiscima na vlasti u opozicionim opštinama inicirao tu raspravu.

Paunović: Prioritet SNS vlast u Paraćinu

Predsednik opštine Paraćin i potpredsednik Demokratske stranke Saša Paunović rekao je FoNetu da je Srpskoj naprednoj stranci (SNS) već duže vreme jedan od prioriteta preuzimanje vlasti u toj opštini i da na tom putu ne bira sredstva.

PrvaPoslednja