Rijad

Smrtna kazna za osumnjičene za ubistvo Kašogija

Glavni tužilac Saudijske Arabije Saudi al Modžeb preporučuje smrtnu kaznu za petoro osumnjičenih, koji se terete da su naručili i izvršili ubistvo saudijskog novinara i publiciste DŽamala Kašogija.

Telo Kašogija razloženo

Saudijski princ prestolonaslednik Mohamed bin Salman je rekao Sjedinjenim Državama da smatra da je ubijeni novinar Džamal Kašogi bio opasan islamista, saopštili su mediji.

Tramp: Istina će izaći na videlo

Jezivi detalji navodnog monstruoznog ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija u konzulatu u Istanbulu, grozne pojedinosti vezane za navodno seckanje njegovog tela koje je obavio tim saudijskih operativaca naočigled konzula Mohamada al Otaibija odjeknula je širom sveta kao poziv da se hitno razmotre dalji odnosi prema kraljevini.

Kašogija ubio agent u želji da se „dokaže“?

Pritisak na Saudijce da objasne sudbinu nestalog novinara Džamala Kašogija raste. U tu svrhu danas je kraljevinu posetio i državni sekretar SAD Majk Pompeo koji se u Rijadu sastao sa kraljem Salmanom nakon čega je trebalo da otputuje u Tursku.

Pogubljeni muškarci u Saudijskoj Arabiji

Saudijska Arabija je saopštila da je danas pogubila petoricu muškaraca osuđenih na smrt zbog pljačke i ubistva Pakistanca koji je radio kao čuvar skladišta u Džedi, na zapadu zemlje.

Oboren dron blizu kraljevske palate u Rijadu

Bezbednosne snage Saudijske Arabije oborile su mali dron u Rijadu u blizini kraljevske palate, gde se čula i pucnjava, što je izazvalo strahovanja da je možda u pitanju pokušaj puča.

Povratak bioskopa u Saudijskoj Arabiji

Posle više od 35 godina, 18. aprila će u Saudijskoj Arabiji početi da radi bioskop, u kojem će početi da se prikazuje američki film „Crni panter“.

Saudijke prvi put na fudbalskim stadionima

Žene u Saudijskoj Arabiji od petka mogu da gledaju fudbalske utakmice na stadionu, što je najnovija odluka vlasti koja govori o otvaranju društva, prenose svetski mediji.

Hotel Ric pretvoren u zatvor

Saudijski princ Mohamed bin Salman pretvorio je hotel sa pet zvezdica u luksuzan
zatvor u kome je u antikorupcionoj akciji zatočeno 17 poznatih svetskih biznismena, među njima je navodno i jedan od najbogatijih na svetu.

PrvaPoslednja