Rijad

Princa Salmana tuže zbog pokušaja ubistva 2

Princa Salmana tuže zbog pokušaja ubistva

Saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman optužen je da je poslao u Kanadu plaćene ubice iz Odreda tigrova da ubiju bivšeg saudijskog obaveštajca Saada al Džabrija (61), prenosi Bi-Bi-Si.

Saudijska Arabija ukinula kaznu bičevanjem 4

Saudijska Arabija ukinula kaznu bičevanjem

Saudijske vlasti ukinule su veoma kritikovanu kaznu bičevanjem kako bi poštovale međunarodne norme ljudskih prava protiv telesnog kažnjavanja, navodi se danas u dokumentu Vrhovnog suda te zemlje.

Optuženi zbog "zavere" protiv prestolonaslednika 6

Optuženi zbog „zavere“ protiv prestolonaslednika

Saudijske vlasti uhapsile su trojicu članova kraljevske porodice, uključujući dva princa, zbog toga što su navodno razgovarali o tome da iskoriste jedno proceduralno telo, kojim su hteli da rukovodi jedan od njih, kako bi sprečili krunisanog princa Mohameda bin Salmana da preuzme tron ako sadašnji monarh, njegov otac, premine ili postane nesposoban za vladanje.

Šef Pentagona stigao u Rijad 9

Šef Pentagona stigao u Rijad

Američki ministar odbrane Mark Esper stigao je danas u Rijad u nenajavljenu posetu, javila je javna televizija Al Ekbarija.

Smrtna kazna za osumnjičene za ubistvo Kašogija 15

Smrtna kazna za osumnjičene za ubistvo Kašogija

Glavni tužilac Saudijske Arabije Saudi al Modžeb preporučuje smrtnu kaznu za petoro osumnjičenih, koji se terete da su naručili i izvršili ubistvo saudijskog novinara i publiciste DŽamala Kašogija.

PrvaPoslednja