Seul

NBC: Smrtonosna tajna nevidljive kineske armade 3

NBC: Smrtonosna tajna nevidljive kineske armade

Morem izgriženi i odrani drveni „čamci duhova“ mesecima plutaju po Japanskom moru, neki s leševima izgladnelih severnokorejskih ribara od čijih tela obično ostaju samo kosturi.

Severna Koreja se hvali uspehom u borbi protiv korona virusa 4

Severna Koreja se hvali uspehom u borbi protiv korona virusa

Lider Severne Koreje Kim Džong UN pozdravio je „sjajni uspeh“ u borbi protiv korona virusa ali je upozorio da ne treba „preuranjeno“ ublažavati mere, preneli su danas tamošnji mediji nagoveštavajući da zemlja neće uskoro otvoriti granice.

Stalan rast zaraze korona virusom u Južnoj Koreji 6

Stalan rast zaraze korona virusom u Južnoj Koreji

Južna Koreja prijavila je danas 59 novih slučajeva zaraze Kovidom-19 dok broj inficiranih nastavlja stalno da raste u oblasti glavnog grada gde živi polovina od 51 milion stanovnika te zemlje.

London privremeno zatvorio ambasadu u Pjongjangu 8

London privremeno zatvorio ambasadu u Pjongjangu

Velika Britanija je privremeno zatvorila svoju ambasadu u Severnoj Koreji i evakuisala sve diplomate, saopštio je danas britanski ambasador Kolin Kruks i dodao da je ta mere preduzeta zbog drastičnih kontrola koje su severnokorejske vlasti uvele na granici u borbi protiv širenja korona virusa.

Južna Koreja testira putnike za korona virus 15

Južna Koreja testira putnike za korona virus

Južnokorejske vlasti saopštile su da je od 1.444 putnika koji su u nedelju stigli iz Evrope 19 testirano pozitivno na korona virus, što su prvi zabeleženi slučajevi zaraze od kada su vlasti počele ta testiranja.

PrvaPoslednja