Seul

Seul zatražio pomoć SAD u sporu s Japanom

Južna Koreja je danas zatražila pomoć SAD u diplomatskom sporu s Japanom, takođe američkim saveznikom, zbog mera pojačane kontrole visokotehnološke robe koje je uvela vlada u Tokiju.

Prvomajski protesti širom Azije

Hiljade članova sindikata i aktivista proslavljaju 1. maj, Međunarodni dan rada, protestima u azijskim glavnim gradovima i traže bolje uslove rada i veća radnička prava.

Pjongjang upozorava na rastuću opasnost od rata

Severna Koreja upozorila je na rastuću opasnost od rata u saopštenju povodom prve godišnice istorijskog samita između vođa Severne i Južne Koreje, obeležne na ceremoniji koji su vlasti u Pjongjangu bojkotovale.

Primećeni znaci aktivnosti u severnokorejskom nuklearnom kompleksu

Primećeni su znaci aktivnosti u glavnom severnokorejskom nuklearnom kompleksu Jongibion, manje od dva meseca od propalih razgovora o denuklearizaciji izmedju američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog vođe Kim Džong Una, saopštio je danas jedan američki istraživački centar. 

Predsednik Južne Koreje: Sastanak Kim-Tramp predstavlja veliki napredak

Najava o drugom sastanku američkog predsednika Donalda Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una predstavlja „značajan napredak“ u mirovnim pregovorima korejskog poluostrva premda ostaju odredjene sumnje o rešavanju pitanja denuklearizacije, izjavio je danas južnokorejski predsednik Mun Džae In.

PrvaPoslednja