Sidnej

Hitna evakuacija u sedam oblasti Australije 1

Hitna evakuacija u sedam oblasti Australije

Australijske vlasti naredile su juče hitnu evakuaciju nekoliko oblasti, uključujući glavnu turističku destinaciju, dok su se vatrogasci borili sa više od 150 požara širom zemlje.

Aerodrom u Brizbejnu zatvoren posle dojave o bombi 6

Aerodrom u Brizbejnu zatvoren posle dojave o bombi

Međunarodni aerodrom u Brizbejnu, jedan od najvećih u Australiji, bio je zatvoren dva sata posle pretnje jednog putnika da će izvesti bombaški napad, što je izazvalo paniku, saopštila je danas aerodromska služba.

Australijski premijer: Priznali smo Jerusalim kao prestonicu 10

Australijski premijer: Priznali smo Jerusalim kao prestonicu

Australijski premijer Skot Morison izjavio je danas da je njegova zemlja odlučila da zvanično prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela, ali da neće premestiti ambasadu u taj grad, sve dok se ne postigne sporazum između Izraela i Palestinaca.

Peščana oluja pogodila Australiju 11

Peščana oluja pogodila Australiju

Ogromni oblak prašine i peska prekrio je područja jugoistočne Australije što je izazvalo zabrinutost za kvalitet vazduha, piše portal Radio Slobodna Evropa.

Uhvaćen krokodil od 600 kilograma 12

Uhvaćen krokodil od 600 kilograma

Rendžeri su na severu Australije uhvatili krokodila teškog 600 kilograma, deset godina nakon što su ga prvi put primetili, javlja CNN.

Poraz Troickog u Sidneju 13

Poraz Troickog u Sidneju

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Sidneju, pošto je danas na startu izgubio od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova u tri seta, sa 6:3, 6:7 (6:8), 7:5.

U Sidneju čak 47,3 stepena 14

U Sidneju čak 47,3 stepena

U Sidneju je danas izmereno 47,3 stepena Celzijusa, što je najviša temperatura u poslednjih 79 godina.

PrvaPoslednja