Vršac

Trivan: Životna sredina zadatak svih 1

Trivan: Životna sredina zadatak svih

Životna sredina u Srbiji uništavana je poslednjih decenija i nije moguće obnoviti je preko noći, ali rešenja poput Zelenog data centra su izraz drugačije vrste logike da je ona najvažnija i zadatak svih nas, izjavio je danas resorni ministar Goran Trivan.

Opštoj bolnici u Vršcu uručen novi inkubator 2

Opštoj bolnici u Vršcu uručen novi inkubator

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas Centar za socijalni rad i Gerontološki centar u Vršcu, kao i Opštu bolnicu gde su Službi pedijatrije sa neonatologijom, svečano uručen novi inkubator u okviru akcije „Zajedno za bebe“.

Glumac Bjelogrlić je pokazna vežba za ostale 3

Glumac Bjelogrlić je pokazna vežba za ostale

U prostorijama Gradskog odbora DS u Vršcu održana je tribina „Ne dirajte nam porodice“ u znak solidarnosti sa glumcem i rediteljem Draganom Bjelogrlićem, kao i dvema vršačkim političkim aktivistkinjama: Draganom Rakić, potpredsednicom Demokratske stranke, i Tatjanom Vešović, predsednicom Gradskog odbora DS u Vršcu…

Ne žele "teror SNS" 7

Ne žele „teror SNS“

Opozicioni odbornici grada Vršca bojkotovali su juče skupštinsko zasedanje, zbog kako su naveli „terora koji sprovodi Srpska napredna stranka nad institucijama države i njenim građanima“, saopštila je grupa opozicionih odbornika.

Vučić: Ne bi pomoglo da izlijem bes zbog napada na vaterpoliste 8

Vučić: Ne bi pomoglo da izlijem bes zbog napada na vaterpoliste

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne bi pomogao vaterpolistima Crvene Zvezde, ni drugima u budućnosti, ako bi povodom napada na njih u Splitu „izbacio bes iz sebe“ već je pozvao Hrvatsku da „svi zajedno poštujući razlike i drugačije pogled na prošlost gradimo drugačiju budućnost“.

Uhapšen zbog preuzimanja profila žena na Fejsbuku i iznuđivanja novca 9

Uhapšen zbog preuzimanja profila žena na Fejsbuku i iznuđivanja novca

Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a uhapsilo je danas tri osobe iz Vršca zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćen pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka, prevare i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.

Biografija Radomira Konstantinovića u "Tački susretanja" u Vršcu 11

Biografija Radomira Konstantinovića u „Tački susretanja“ u Vršcu

Životni krug i bogat spisateljski opus jednog od najznačajnijih i najkontroverznijih srpskih intelektualaca opisan je u knjizi pod nazivom „Konstantinović. Hronika“ autora Radivoja Cvetićanina, koja je predstavljena je u Vršcu u Udruženju za promociju nauke, kulture i umetnosti „Tačka susretanja“.

"Konstantinović. Hronika" u Vršcu 12

„Konstantinović. Hronika“ u Vršcu

U vršačkom Salonu kod Porte Udruženje Tačka susretanja sutra uveče priređuje promociju knjige o neponovljivom misliocu i književniku Radomiru Konstantinoviću „KONSTANTINOVIĆ.

Masovno trovanje životinja u Vršcu 13

Masovno trovanje životinja u Vršcu

Masovan pomor divljih i domaćih životinja desio se na periferiji Vršca, saopštilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije čiji su aktivisti odmah je izašlo na teren.

Održano savetovanje AKPA u Vršcu 14

Održano savetovanje AKPA u Vršcu

Stručni skup pod nazivom “Odgovor(n)i za budućnost” završen je prošle nedelje u Vršcu u organizaciji Alumni kluba Pravosudne akademije (AKPA).

Održano savetovanje sudija, tužilaca i advokata u Vršcu 15

Održano savetovanje sudija, tužilaca i advokata u Vršcu

Stručni skup pod nazivom “Odgovor(n)i za budućnost” završen je prošle nedelje u Vršcu u organizaciji Alumni kluba Pravosudne akademije (AKPA). Savetovanju su prisustvovali predstavnici Visokog saveta sudstva, Državnog veća tužilaca, predsednici više sudova, ugledne sudije, tužioci i advokati.

PrvaPoslednja