Zaječar

Zaječar

„Nesportska“ podela novca predviđenog za sport u Zaječaru

Iako je u ovoj godini za potrebe sporta u lokalnom budžetu planirano 20 miliona dinara više nego prošle, većina sportskih organizacija to povećanje neće osetiti, a razlog je „nesportska“ podela novca „miljenicima“ lokalnih čelnika, ali i nekim „fantomskim“ klubovima za koje niko u Zaječaru nije čuo.

Bliskost na poklon 1

Bliskost na poklon

U nedelju, 2. februara navršiće se ravno 73 godine od kada je u tadašnjem Oblasnom narodnom pozorištu u zgradi nekadašnjeg Esnafskog doma u Zaječaru, na sceni novog profesionalnog pozorišta, odigrana prva predstava.

Zaječar: Ivana Milojković prva do časnog krsta 3

Zaječar: Ivana Milojković prva do časnog krsta

Proslavljanje Bogojavljenja otpočelo je svetom liturgijom i velikim vodoosvećenjem u porti crkve Rođena Presvet Bogorodice. Velika litija kretala se od Saborne crkve do Popove plaže gde je održano plivanje za časni krst.  Prva do krsta stigla je Ivana Milojković.

Maski nema u Zaječaru 4

Maski nema u Zaječaru

Specijalne filtrirajuće maske koje štite od zagađenja vazduha stigle su u državne Apoteke Beograd. Cena je 250 dinara, a kako su iz beogradskih apoteka rekli za N1 maske štite od koncentracija 50 puta većih od propisanih, a rok trajanja im zavisi od uslova u kojima se koriste i skladište.

U Zaječaru povišen nivo azot dioksida u vazduhu 5

U Zaječaru povišen nivo azot dioksida u vazduhu

Merna stanica Agencije za zaštitu životine sredine detektovala je danas u Zaječaru povećanje stepena zagađenja vazduha i kvalitet vazduha je označen kao zagađen.

Vazduh u Zaječaru jako zagađen 8

Vazduh u Zaječaru jako zagađen

Merna stanica Agencije za zaštitu životine sredine detektovala je danas u 18 časova povećanje stepena zagađenja vazduha u Zaječaru.

Otvorena 43. Međunarodna izložba fotografija „Dete 2019“ 11

Otvorena 43. Međunarodna izložba fotografija „Dete 2019“

Narednih desetak dana Zaječarci su u prilici da u galeriji Radul begovog konaka pogledaju 43. Međunarodnu izložba fotografija „Dete 2019“, čiji organizaciju potpisuju  Foto klub 202 Zaječar i Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ .

Dodelom priznanja večeras završeni 28. Dani Zorana Radmilovića 13

Dodelom priznanja večeras završeni 28. Dani Zorana Radmilovića

Zahvaljujem se na veličanstvenoj nagradi koja nosi ime mog prijatelja, jednog od najvećih glumaca na ovim našim prostorima, Zorana Radmilovića. Žao mi je što neću biti večeras sa vama na zatvaranju festivala jer imam koncerte u Sloveniji i Zagrebu.

PrvaPoslednja