Zaječar

Besplatan program u Centru za kulturu „Zoran Radmilović“

Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru organizuje u sredu 19. septembra prvi nastup Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“ i Omladinskog gradskog folklornog ansambla.

Izložba „25 godina likovne kolonije Gamzigrad“

Jubilej likovne kolonije „Gamzigrad“ koja se četvrt veka organizuje biće obeležen i nizom izložbi u zemlji i inostranstvu, u mestima iz kojih dolaze učesnici ovogodišnje kolonije.

Prva izložba 10. septembra u Tršiću

Jedna od najdugovečnijih likovnih kolonija u Srbiji, Međunarodna likovna kolonija „Gamzigrad 2018“ ove je godine okupila 15 umetnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Francuske koji su proteklih deset dana radili u Gamzigradskoj banji.

Četvrt veka Likovne kolonije „Gamzigrad“

Otvaranjem izložbe radova sa prošlogodišnje kolonije u Zaječaru je u galeriji Doma Kulture u Kotlujevcu zvanično otvorena 25. Likovna kolonija „Gamzigrad“ koja se tradicionano krajem avgusta održava u Gamzigradskoj banji.

U Zaječaru svečano otvoren Kamp klasične muzike

Sada već tradicionalnim koncertom “Veče pod zvezdama“ na Feliks Romuliani svečano je otvoren Kamp klasične muzike koji je tokom petogodišnjeg trajanja kamp imao oko 150 učesnika i 20 eminentnih profesora.

 „Pod zvezdama“ u Felix Romuliani

Mladi talenti, ali i afirmisani muzički umetnici iz zemlje i inostranstva narednih dana biće u Zaječaru, koji je pet puta domaćin Kampa klasične muzike koji se održava od 14. do 20. avgusta.

Kamp klasične muzike od sutra u Zaječaru

Mladi talenti, ali i afirmisani muzički umetnici iz zemlje i inostanstva narednih dana biće u Zaječaru koji je pet put domaćin Kampa klasične muzike koji se održava od 14. do 20. avgusta.

Vulin: Što veća Vojska, to sigurniji život

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije iz zaječarskog garnizona koji pomažu domaćinstvima u Žagubici, gde su prethodnih dana poplave nanele veliku štetu.

Brankova nagrada za poeziju Barbari Delać

Barbara Delać, pobednica prošlogodišnjeg 32. Festivala poezije u Zaječaru, čiji je pesnički prvenac “Tommorowland“ objavljen ove godine u izdanju Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović“..

Predstavljen jubilarni, 250. Broj časopisa „Razvitak“

Jubilarni, 250. broj časopisa „Razvitak“ bio je na „čekanju“ tri godine i umesto 2015. predstavljen je pre par dana na terasi novootvorenog Kluba kulture u Zaječaru. Glavni i odgovorni urednik časopisa Zoran Cvijetićanin uz dobrodošlicu poklonicima ovog časopisa dao je i objašnjenje za ovu zakasnelu promociju.

Konkurencija iz čitavog sveta

Na ovogodišnji konkurs za Međunarodnu izložbu „Ekološka istina 2018“ stiglo je više od pet hiljada fotografija autora iz čitavog sveta, a u Radul begovom konaku u Zaječaru narednih deset dana mogu da se vide nagrađeni radovi.

U Zaječaru u četvrtak memorijalni rok koncert

Na zaječarskom Trgu Oslobođenja, u četvrtak 26. jula, u 20:30 biće održan memorijalni rok koncert „Srce za prijatelje“ u znak sećanja na Dragana Stepanovića Stepu.

Prva Poslednja