Zaječar

U Zaječaru promocija i izložba stripa

Zaječarci će biti u prilici da sutra u Domu kulture u Kotlujevcu prisustvuju promociji i izložbi stripa Do pakla i nazad ( Epopeja srpske vojske u prvom svetskom ratu).

U zaječarskom pozorištu večeras „U čije ime“

Na sceni Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“  u Zaječaru večeras će glumci Narodnog pozorišta iz Niša igrati komad U čije ime Aleksandra Mihailovića u režiji Milana Karadžića.

Dramske radionice za osnovce i srednjoškolce u Zaječaru

U zaječarskom pozorištu od ove jeseni rade dramske radionice za osnovce i srednjoškolce. Kako navode u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ polaznici radionica uče dikciju , scenski pokret i ponašanje na sceni.

Dodelom nagrada završavaju se „Dani Zorana Radmilovića“

Nastala na potki pesme Naši dani Vladislava Petkovića Disa, pozorišna predstava Naši dani Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića i izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, slika život današnjice veoma plastično i živo, bez zazora i, što je možda još važnije, bez sakrivanja svih onih grubih detalja koji nas okružuju.

Ana Bretšnajder kao La Linea

Monodramska pantomima Linija rađena po motivima popularnog crzanog filma La Linea, u tumačenju Ane Brtešnajder, glumice zaječarskog pozorišta igrana je sinoć, pretposlednje večeri Festivala malih pozorišnih formi u Zaječaru.

Kralj Lir nagrađen ovacijama

Pozorišni znalci kažu da je Inscenacija Šekspirovog Kralja Lira ispit zrelosti za svakog glumca, reditelja, scenografa, kostimografa, kompozitora, ali i za svako pozorište jer je to prilika da se izrekne jasan stav kolektiva o aktuelnom vremenu, baš kao i intimnom doživljaju sveta.

Obeležena stogodišnjica oslobođenja Zaječara

Izložbom u Istorijskom arhivu Timočke Krajine, pod nazivom „Sa Sene, Krfa i Timoka zajedno do pobede“, u Zaječaru je obeležena stogodišnjica oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu.

Zoranov brk Anici Dobri

Šta će žena bez brka, rekla je Anica Dobra, pošto joj je na 27. Festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru žiri dodelio „Zoranov brk“ za ulogu Milice Njegovan u Pekićevoj „Korešpodenciji“, predstavi beogradskog Zvezdara teatra, u režiji Gorčina Stojanovića i dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza.

Gromoglasni aplauz za „Korešpodenciju“

Nagradama za najboljeg glumca večeri stručnog žirija i publike na 23. Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“ u Požarevcu, glumca večeri na 35. Pozorišnom festivalu „Nušićevi dani“ u Smederevu, za najbolju žensku ulogu na 21. Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjaluci i nagradi „Ivo Serdar” za ulogu najbolje prihvaćenu od publike na 42.

Prva Poslednja