Zaječar

Sjećaš li se Doli Bel na Zoranovim danima u Zaječaru

Kultne replike „Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem“ i „Hoće li u ovom gradu ikada zasjati sunce kako treba“ poznate iz filma “Sjećaš li se Doli Bel” koji je prema tekstu Abdulaha Sidrana režirao Emir Kusturica čule su se sinoć na sceni zaječarskog teatra u kome je u okviru takmičarskog programa igrana istoimena predstava Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

U Zaječaru počeli 28. Dani Zorana Radmilovića

Bezmalo tri decenije u Zaječaru se odvija pozorišni festival koji je kako to nedavno reče reditelj Nebojša Bradić „u svojoj istoriji prolazio kroz različite faze, od onih blistavih do sivih, od godina koje smo slavili kao zlatno doba, do onih koje bismo radije zaboravili“.

Ničić: Zašto neko ne uporedi koliko smo drveta zasadili, a koliko posekli?

Na sednici Gradskog veće održanoj 16. oktobra, gradonačelnik Boško Ničić osvrnuo se na rekonstrukciju ulice Ivana Milutinovića i o drvoredu u toj ulici. Ničić kaže da su deset puta više zasadili drveća nego što je isečeno. Ulica 7. septembra iduće godine dobija drvored.

U zaječarskom pozorištu dve nove predstave u adaptaciji Irfana Mensura

Zaječarska pozorišna publika biće u prilici da ove jeseni vidi dve nove predstave Narodnog pozorišta „Zoran Radmilović“ čija priprema je u toku. Reč je o predstavama Petra Ričarda Lorca u adaptaciji i režiji Irfana Mensura i komadu Idem u lov Žorža Fejdoa.

Putovanje duše u Feliks Romulijani

Na arheološkom nalazištu Feliks Romulijana kod Zaječara, rimskoj carskoj palati imperatora Gaja Valerija Galerija Maksimilijana, preksinoć se, posle dvogodišnje pauze, u letnji pozorišni festivalski život Srbije vratio Antika fest čiji je cilj popularizacija domaćeg antičkog nasleđa kroz povezivanje sa savremenom umetničkom produkcijom.

Zaječar

Filozofska škola u Zaječaru

Međunarodna filozofska škola, 19. po redu biće organizovana od 30.avgusta do 1. septembra, posle jednogodišnje pauze.

Antika fest: Umetnost sećanja

Od sinoć je kasnoantički lokalitet Feliks Romulijana kod Zaječara svoejvrsna pozornica jer se na njemu pod sloganom „Umetnost sećanja“ odvija trodnevni Antika fest.

Otvoren „Antika fest“ kod Zaječara

Na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romuliana kod Zaječara juče je otvoren“ „Antika fest, trodnevni festival koji je obnovljen posle dve godine pauze pod sloganom „Umetnost sećanja“.

PrvaPoslednja