Zaječar

Tri glumice dobile Zoranov brk 1

Tri glumice dobile Zoranov brk

Tri festivalska dana, isto toliko predstava u glavnom programu i tri Zoranova brka, jedna festivalska premijera, jedna praizvedba, izložba slika, okrugli sto, pesničko veče, predstavljanje knjige, projekcija dokumentarnog filma – to bi sportskim rečnikom bio dosadašnji skor  29. „Dana Zorana Radmilovića“ koji se održava u Zaječaru.

Jezero Sovinac: Zaboravljeni biser Timočke krajine 2

Jezero Sovinac: Zaboravljeni biser Timočke krajine

Jezero Sovinac je nekada bilo omiljeno mesto svih građana Timočke krajine. Obale ovog jezera bile su uređene. Plaža je bila prelepa, kamp pun, a iz restorana se muzika čula do kasno u noć.

Antigona u koprodukciji pozorišta “Zoran Radmilović“ i Narodnog pozorišta Priština 5

Antigona u koprodukciji pozorišta “Zoran Radmilović“ i Narodnog pozorišta Priština

Nakon uspeha I brojnih priznanja na prestižnim pozorišnim festivalima u Srbiji koje je osvojila predstava Žene iz Troje koje po Evrpidovom tekstu režirao Nebojša Bradić,  rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ i Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, dva pozorišta nastavljaju saradnju.

Zoranu Radmiloviću u čast: pozorišna predstava, dokumentarni film, knjiga 6

Zoranu Radmiloviću u čast: pozorišna predstava, dokumentarni film, knjiga

U jedinom profesionalnom tetaru u Timočkoj krajini, pozorištu koje nosi ime Zorana Radmilovića, u toku su poslednje pripreme za 29. Festival „Dani Zorana Radmilovića“ koji bi, ukoliko epidemiološka situacija sa korona virusom to dozvoli, trebalo da bude održan od 16. do 23. oktobra.

Zaječar: Nemar ugrožava bezbednost dece 7

Zaječar: Nemar ugrožava bezbednost dece

Naš sugrađanin nam je pre nekoliko dana poslao fotografiju na kojoj se vidi kako u naselju Kotlujevac, na trafo-stanici, su otvorena, i kako je jedno dete prema njegovim rečima ušlo i izašlo iz pomenute trafo-stanice. Da li je neko zaboravio da zaključa vrata ili je to svakodnevnica?

Pukotina na putu, Glas Zaječara

Zaječar: Nove pukotine kod železničke stanice Brusnik

Krajem jula prošle godine počeli su radovi na asfaltiranju deonice puta između Brusnika i Tamniča. Vrednost radova na sanaciji i asfaltiranju je iznosio 19 miliona dinara. U 7 km puta ugrađeno je 2.350 tona asfalta.

Masovno trovanje pasa u Zaječaru 8

Masovno trovanje pasa u Zaječaru

Kasno sinoć na društvenoj mreži „Facebook“ postavljeno je upozorenje vlasnicima pasa da je u ulicama Timočke bune i 7. septembra bačen otrov.

Filozofija u funkciji najvažnijih savremenih problema 12

Filozofija u funkciji najvažnijih savremenih problema

Prvi javni skup u Zaječaru, od početka pandemije, Međunarodna filozofska škola „Felix Romuliana“ ovog vikenda je okupila deset učesnika iz Srbije. Strancima je nažalost, korona virus onemogućio fizičko učešće, ali će oni svojim radovima biti deo zbornika radova.

Prva pozorišna premijera u Srbiji u doba korone (FOTO) 14

Prva pozorišna premijera u Srbiji u doba korone (FOTO)

Nagrađivani komad dramaturga Željka Hubača „Bliži nebu“ kao prva premijera u profesionalnim pozorištima u Srbiji u doba korone, biće igran u ponedeljak, 31. avgusta u Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

PrvaPoslednja