Zaječar

Otvorena 43. Međunarodna izložba fotografija „Dete 2019“ 2

Otvorena 43. Međunarodna izložba fotografija „Dete 2019“

Narednih desetak dana Zaječarci su u prilici da u galeriji Radul begovog konaka pogledaju 43. Međunarodnu izložba fotografija „Dete 2019“, čiji organizaciju potpisuju  Foto klub 202 Zaječar i Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ .

Dodelom priznanja večeras završeni 28. Dani Zorana Radmilovića 4

Dodelom priznanja večeras završeni 28. Dani Zorana Radmilovića

Zahvaljujem se na veličanstvenoj nagradi koja nosi ime mog prijatelja, jednog od najvećih glumaca na ovim našim prostorima, Zorana Radmilovića. Žao mi je što neću biti večeras sa vama na zatvaranju festivala jer imam koncerte u Sloveniji i Zagrebu.

Zoranov brk sjajnom Andriji Kuzmanoviću 7

Zoranov brk sjajnom Andriji Kuzmanoviću

Bezvremena priča o prijateljstvu, ljubavi, snovima i teškim vremenima. Potrena i nostaligična priča o životu koja je mogla da bude smeštena u bilo koje vreme i bilo koji prostor.

Predstavljen "Uspomenar 3" Milana Cacija Mihailovića 9

Predstavljen „Uspomenar 3“ Milana Cacija Mihailovića

Glumac i književnik, Milan Caci Mihailović, značajan jubilej – 70 godina života i 50 godina rada obeležio je u Zaječaru gde je u okviru međunarodnog pozorišnog festivala „Dani Zorana Radmilovića“ predstavio svoju knjigu Uspomenar 3.

Sjećaš li se Doli Bel na Zoranovim danima u Zaječaru 11

Sjećaš li se Doli Bel na Zoranovim danima u Zaječaru

Kultne replike „Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem“ i „Hoće li u ovom gradu ikada zasjati sunce kako treba“ poznate iz filma “Sjećaš li se Doli Bel” koji je prema tekstu Abdulaha Sidrana režirao Emir Kusturica čule su se sinoć na sceni zaječarskog teatra u kome je u okviru takmičarskog programa igrana istoimena predstava Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

U Zaječaru počeli 28. Dani Zorana Radmilovića 12

U Zaječaru počeli 28. Dani Zorana Radmilovića

Bezmalo tri decenije u Zaječaru se odvija pozorišni festival koji je kako to nedavno reče reditelj Nebojša Bradić „u svojoj istoriji prolazio kroz različite faze, od onih blistavih do sivih, od godina koje smo slavili kao zlatno doba, do onih koje bismo radije zaboravili“.

Ničić: Zašto neko ne uporedi koliko smo drveta zasadili, a koliko posekli? 13

Ničić: Zašto neko ne uporedi koliko smo drveta zasadili, a koliko posekli?

Na sednici Gradskog veće održanoj 16. oktobra, gradonačelnik Boško Ničić osvrnuo se na rekonstrukciju ulice Ivana Milutinovića i o drvoredu u toj ulici. Ničić kaže da su deset puta više zasadili drveća nego što je isečeno. Ulica 7. septembra iduće godine dobija drvored.

PrvaPoslednja