Trideset godina posle obnove višestranačja: Politička glupost traži revoluciju

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Kritika je divna.

  Rešenje koje autor nudi je?

  Tako sam i mislio.

  1. Pa neće ti autor ni nuditi rešenje nego ovakve „divne kritike“ da malo razmislimo svi.Svako za sebe.Sjajan tekst:da,sjajan.

 2. Šta je pesnik hteo da kaže?? Da su potrebne partije za revoluciju ili da nisu potrebne??

  1. Ja nevidim sta nije jasno u tekstu. Odlicno opisano 30 godina visestranackog sistema u nas i povratak u jednostranacki. Bravo za tekst

 3. Jos jedan nebulozan tekst. Ubedjen sam, da ni sam autor ne zna sta je hteo da kaze.

 4. Prvo, htela je da kaže da zavidi Bakiću. Drugo, htela je da kaže da liberalna taktika (koju je primenio Tadić kad se dogovorio sa SPS) po kojoj žmigavac pokazuje ulevo, točkovi su udesno a auto zapravo stoji sa punim rezervoarom i prepunim prtljažnikom i dalje može da funkcioniše. Avaj, ne može. To je taktika bez strategije. Treće, nemoguće je očekivati da te simpatiše neko kome kažeš da nikad ništa ne uradi dobro, da ne zna ništa ni o čemu… itd isl. Onaj ko od tebe nikad ništa osim toga nije čuo nema razloga da ti veruje. Četvrto, niko nije ljut na Tadića zbog propuštene prilike. Naprotiv, Tadić je priliku sjajno iskoristio. Ali je uspeo da svoju stabilnu vladavinu besmisleno prokocka i da sve privilegije pokloni, de fakto, radikalima. To mu neće zaboraviti. Tadiću je bilo jasno da mu niko ozbiljno ne zamera što je Kosovo proglasilo nezavisnost. Čime je on to mogao da spreči? Tadić je bio vulgarni oportunista, gotovo potpuno amoralan. Nasledio je Miloševićev sistem vladavine koji je maksimalno usavršio. Nije samo jedno uvideo. Tamo gore ne vidi se tzv. stvarni život. Pomisliš da bukvalno sve možeš da uradiš… E, da… „bacanje ćifta“ na tzv. kulturni rat, sa sve pominjanjem pevačice… Ljudi, pa dokle više s tom pričom… Revolucija koja je potrebna da se ljudi srednjih godina malo pomere i naprave mesta onima koji možda znaju i šta i kako.

 5. Mozda bi bolje bilo da je pisao neko kome srpski jeste prvi jezik ili ga makar zna relativno tecno?

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Nedelja

Smeliji iskorak u žanr 7

Smeliji iskorak u žanr

Nakon romana “Nedostojna” i “Nedostižna”, od autorke erotskih bestselera Keri Čin stiže nova knjiga. “Nepristojna” (“Lagune”, 2021) je roman o ljubavi mlade i ambiciozne žene i temperamentnog reli-vozača, sa pozadinskom pričom o beogradskom podzemlju. "Nina i Miki, glavni junaci romana “Nepristojna”, likovi su sa kojima se publika delimično upoznala kroz prethodne knjige.

Naslovna strana

27. septembar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.