Pisma

Sekretar izložbu neće otvoriti

U ponedeljak, 15. aprila 2019. godine, otvorena je u Konaku kneginje LJubice apsolutno sjajna izložba „Barokni Beograd“ koju su pripremili Muzej grada Beograda i Arheološki institut u Beogradu.

Nećemo Vam dozvoliti da nas nipodaštavate

Prilikom posete gradilištu novog Kliničkog centra Srbije, predsednik Aleksandar Vučić je, komentarišući zahteve opozicije koji su se ticali medijske sfere…

Zabavni park na stratištu

Ministre Vladane Vukosavljeviću, čega smo to sve nemi svedoci, šta nam se to dešava i šta mi sada radimo?

Nesposobnost oko Kosova

Predstavnici naše državne vlasti svakodnevno, i ovde i u inostranstvu, izjavljuju da neće pregovarati sa predstavnicima samoproglašene Republike Kosovo sve dok ne budu ukinute takse na uvoz robe iz Srbije.

Na početku beše reč…

Kada je čovek ovladao rečju, komunikacijom, shvatio je da je lako izmanipulisati onog kog želiš da nadgovoriš. Da ga ubediš u ono što pričaš. Pa i da ga nadglasaš.

„Stid“ i stid u srpskoj kulturi

Nakon ulaska oslobodilaca u Beograd 20. oktobra 1944. g. retki kulturni nacionalni radnici su imali sreće da sačuvaju goli život, među njima i Siniša Kordić, koji je osuđen na tzv. građansku smrt.

Žicarenje na Kalemegdanu

U vašem listu od četvrtka, 4. aprila, Nina Savčić je, u tekstu Zoološki vrt „Beograd“, u očajanju napisala: „Samo želim da se odmorim od majstora i bagera!“ Svakome je jasno da se radi o opštini Stari grad, gde trenutno nastupa u punom kapacitetu, glavni bagerista Beograda Goran Vesić.

Imamo i mi koju vijugu

Mnogi moji prijatelji dele ovaj stav, uznemireni smo i bilo bi lepo da se čuje i naš glas. Nisam nikada, niti vidim sebe u budućnosti kako glasam za Đilasa, Jeremića ili Obradovića – ĐRO. Ne šetam zbog njih. Ne šetam ni zbog gospođe Čongradin, koja očigledno još nije skapirala da se na šetnjama ne dešavaju […]

Pravo na jedini krov nad glavom

Čitam na Fejsbuku da su zorom 2. aprila iz skromnog stana u Sarajevskoj 67 izvršitelji izbacili devedesetogodišnju baka Maru Džanković.

Dve slike iz života dva naroda

Pre pola veka boravio sam na dvogodišnjoj specijalizaciji u Rimu. Italija, zemlja umetnosti, različitosti, temperamenta, raznih povoljnosti i tako dalje.

Pokrenulo se klizište oko Zaovinskog jezera (FOTO)

Zbog novonastale situacije na Zaovinskom jezeru veći broj objekata i puteva oko jezera je ugroženo jer je krenulo klizište, pruzrokovano naglim i konstantnim ispuštanjem vode, javila je čitateljka Danasa.

Irinej nije moj patrijarh

Vernik sam, hadžija sam, posedujem gramatu jerusalimskog patrijarha, spomenicu svete srpske lavre manastira Hilandar.