Pisma

Oboleli od previše decibela

Da li su Beograđani prestali da razgovaraju? Ta misao me proganja već neko vreme.

Tragedija se ne sme zloupotrebljavati

Nesporno je da porodica tragično nastradalog pilota Vojske Srbije treba da očekuje svaku vrstu pomoći od ministarstva odbrane, a pre svega rešavanje stambenog pitanja.

Poslednja pretplata na „stabilnog evroligaša“

KK Crvena zvezda pratim od onih sezona kad je Aleksandar Trifunović bio kapiten, počeo sam da gledam uživo kao srednjoškolac, a od sezone 2008./2009. vlasnik sam sezonske karte.

Jesmo li spremni?

Postoje datumi koje Srbi i Srbija nikako ne bi smeli da skrajnu na marginu sećanja. Dva, kalendarski veoma bliska, ali i u protoku vremena ne tako davna.

Obnoviti konak serdara Mićića

Teško je pisati o objektu koga nema na svom mestu. Na kome je počivao skoro 200 godina. Srećom, još nije kasno, da vaskrsne u svoj svojoj lepoti i krasoti.

Šta treba da priznamo?

Rezolucija 1244 doneta je u vreme dok je postojala SR Jugoslavija.

Deca rođena pre 2018. godine su diskriminisana

Poštovani predsedniče, svojom odlukom u vezi sa „nagrađivanjem“ budućih majki lupili ste moralnu šamarčinu višečlanim porodicama i majkama koje su svoju decu rađale iz ljubavi.

Koliko Beograd (ne) mari za nauku

Pre neki dan zatekoh se, u šetnji, na Topličinom vencu, odnosno na raskrsnici ulica Vuka Karadžića, Cara Lazara, Gračaničke i Carice Milice.

Koliki je stub srama?

Svakodnevno smo svedoci razaranja i devastiranja svih atributa ove države; po volji i želji jednog čoveka. Devastira se: Skupština Srbije, pravosuđe, policija, mediji, prosveta, zdravstvo, administracija…, da ne nabrajam dalje primere, predugo bi trajalo.

Ikarus ne sme pasti

Dimitrije Konjović se rodio u okolini Sombora, tada austrougarska monarhija, i bio je rođeni brat velikog srpskog kompozitora Petra Konjovića, i brat od strica Milana Konjovića, jednog od najznačajnijih srpskih slikara.

Prva Poslednja