Sportski direktor Vesprema: Stanje Šterbika posle srčanog udara je stabilno i dobro 1Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Rukometaše mađarskog Vesprema zatekla je potresna vest u iščekivanju revanša četvrtfinala plej-ofa Lige šampiona s Olborgom u Danskoj.

Javljeno im je da je Arpad Šterbik (44), trener u klubu u kojem je 2020. završio karijeru, nekadašnji golman naše i španske reprezentacije, doživeo srčani udar.

To je ustanovljeno u bolnici gde je primljen ubrzo pošto je osetio nelagodu.

Vesprem, koji je kod kuće u prvoj utakmici pobedio sa 32:31, nije se probio na završni turnir u Kelnu jer je danski tim pobedio pred svojom odanom publikom sa 33:28.

Posle utakmice se oglasio sportski direktor mađarskog prvaka Laslo Nađ.

„Za Šterbikovo stanje se može reći da je dobro i stabilno. Naravno da je sve to uticalo na naš tim. Razočarani smo. Olborg je igrao slabije nego na našem terenu, ali platilo smo ceh mnogobrojnim greškama“.

Trener Vesprema Momir Ilić, nekadašnji reprezentativac Srbije, odao je protivniku priznanje za odlazak an fajnal for, ali s gorkim utiskom da je njegov tim bio bolji ukupno.

„Dobro smo počeli, ali je domaćin stekao prednost pošto smo izgubili nekoliko lopti. U drugom poluvremenu smo propustili dve dobre šanse da se vratimo u igru. To je presudilo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari