Agencija objavila drugi javni poziv za prijavljivanje kandidata za posmatrače izborne kampanje 1Ilustracija: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Agencija za borbu protiv korupcije Srbije objavila je drugi javni poziv za prijavljivanje kandidata za posmatrače izborne kampanje.

Biće izabano 165 posmatrača, od čega 36 koordinatora za poslove usmeravanja rada terenskih posmatrača i prikupljanja podataka u vezi sa aktivnostima političkog subjekta u izbornoj kampanji, od dana raspisivanja izbora do dana proglašenja konačnih rezultata izbora u 27 gradova, i 129 terenskih posmatrača.

Agencija je prvi javni poziv za prijavljivanje kandidata za posmatrače izborne kmapanje objavila krajem februara ove godine. Tada je agenciji Beta rečeno da je taj postupak deo pripreme Agencije da u skladu sa zakonskim ovlašćenjima obavi kontrolu aktivnosti političkih subjekata kada budu imali proglašene izborne liste.

„Ovim javnim pozivom formiraće se mreža posmatrača koji će biti angažovani tek u momentu raspisivanja izbora. Proces selekcije i obuke posmatrača može da traje nekoliko meseci“, naveli su u Agenciji za borbu protiv korupcije.

Za koju izbornu kampanju će biti angažovano 165 posmatrača, kako objašnjavaju u Agenciji, biće poznato kada nadležni organ donese odluku o raspisivanju izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari