Bakić i Jeremić: Čekamo te, predsedniče, u "Utisku nedelje" 1Jovo Bakić Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Sociolog Jovo Bakić i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić predlažu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću razgovor u emisiji „Utisak nedelje“, dok lider Dveri Boško Obradović navodi da su pozivi na fizički obračun karakteristični za plašljivce.

Njih trojica su reagovala nakon što je Vučić u četvrtak opozicione lidere Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i univerzitetskog profesora Jovu Bakića pozvao da odrede vreme i mesto njihovog susreta.

Predsednik države je upitan na konferenciji za novinare o izjavi sociologa Bakića da će biti sukoba u Srbiji i da vlast neće mirno otići, rekao da je „to je demokratsko rešenje onih koji kukaju na nasilje, kažu da su ‘duge cevi’ spas“.

„Ajd’ ko boga te molim, nemoj više da pretiš po tim novinama! (Vuk) Jeremić, (Dragan) Đilas, (Boško) Obradović i Jovo Bakić evo recite mi gde da dođem, ja sam sam, a vas petorica mene jednog prebijte da dobijem te grdne batine – kao boga vas molim uradite to već jednom!“, rekao je Vučić.

Bakić za naš list odgovara da je zanimljivo da ga predsednik države smatra vođom opozicije, iako nije na čelu nijedne stranke.

– Svakako bih razgovarao s njim, ali odvojeno od opozicionih vođa. Predlažem mu „Utisak nedelje“. Može povesti sa sobom i Malog i Slinavog – naveo je Bakić.

Jeremić za Danas kaže da Vučić nema nikakav osećaj odgovornosti prema tome šta znači kada predsednik države sa tolikom medijskom dominacijom šalje poruku društvu da je tuča nešto normalno i dozvoljeno.

– Stoga ne bi trebalo da nas čudi kada trojica studenata u Novom Sadu budu teško prebijeni zbog kritike režima, od strane onih koji su inspirisani govorom predsednika Srbije. Što se mene tiče, nemam nikakve dileme oko poželjnog vremena i mesta susreta sa Vučićem – nedelja, 21 sat u studiju „Utiska nedelje“. Tu smo se već viđali, kada sam ja bio ministar, a za lidere opozicije bilo normalno da gostuju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Tom prilikom ga fizički ne bih ni dotakao, ali bi on iz studija izašao i te kako ošamućen. Nažalost, on za tako nešto nema hrabrosti, kao što se nije pojavio ni na zakazanom ročištu u parnici koju sam protiv njega pokrenuo zbog izgovorenih laži i uvreda – navodi Jeremić.

Obradović za naš list ukazuje da je Aleksandar Vučić onaj koji beži od direktnog TV duela sa bilo kim ko drugačije misli već sedam godina.

– On je velika politička kukavica. Ovi pozivi na fizički obračun karakteristični su za plašljivce. I govore koliko neozbiljnog i nenormalnog predsednika imamo. A da je hitno potreban istinski dijalog vlasti i opozicije – to jeste, jer je politička kriza sve veća – navodi Obradović.

Jovo Bakić je u intervjuu za NIN pod naslovom „Mafija je zarobila državu, revolucije će biti“ ponovio svoju tezu da sadašnja vlast u državi neće otići mirno. „Moje mišljenje je da će ovde sukoba svakako biti. Oni su zakonomerna posledica ponašanja vlasti. Čovek sedam godina vlada. Drži monologe iz večeri u veče, to su psihodrame, loša predstava. Ali problem je u nama. Šta mi radimo? Opozicija kaže nateraćemo ga na dijalog. Pa nećete! Mora da sazri vreme i onda će se stvari rešavati na drugačiji način“, rekao je Bakić.

„Jurićemo“, rekao je, „po ulicama tih nekoliko lupeža koji su opljačkali zemlju i zaluđivali narod.“

„Potrebno je samo da deo njihovih sadašnjih pristalica shvati i prizna da su oni takođe deo opljačkanog naroda. Kada se to desi, a jednom će se desiti, onda će biti jurnjave po ulicama“, rekao je Bakić.

Prema njegovim rečima, „Petog oktobra 2000. godine bila su dva smrtna slučaja, ali nije bilo sukobljavanja među građanima“.

„Neki su dobili grdne batine, probrani. I sada će biti probranih koji će dobiti grdne batine“, rekao je Bakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari