Boris Tadić u višednevnoj poseti Vašingtonu 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanovic

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić boravi u višednevnoj poseti Vašingtonu u ime Madridskog kluba, a do sada se sastao sa predstavnicima Svetske banke i Karnegi fondacije, saopštila je Socijaldemokratska stranka (SDS) čiji je Tadić predsednik.

Tadić je sa direktorom odeljenja Svetske banke za prevenciju konflikta i nasilja Frenkom Buskeom razgovarao o saradnji u prevenciji konflikata i uspostavljanju održivog mira u žarištima konflikata na područjima širom sveta.

On je govorio o svojim iskustvima na poziciji predsednika Srbije u uspostavljanju procesa pomirenja na Zapadnom Balkanu i ukazao na to kao model koji može biti primenjiv i u drugim konfliktnim i postkonfliktnim područjima koja se suočavaju sa sličnim izazovima, ali i upozorio na ranjivosti tog procesa.

Tadić danas u Vašingtonu učestvuje na okruglom stolu u sedištu međunarodne Organizacije američkih država na temu pronalaženja okvira za rešavanje problema masovnih migracija.

Do kraja posete najavljeno je da će se sastati sa predstavnicima više međunarodnih organizacija, između ostalog i sa predstavnicima Ujedinjenih nacija i Međunarodnog monetarnog fonda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari