Foto: Beta / Slobodan Miljević

„Nemojte da dezavuišemo da je društvo podeljeno. Nije podeljeno, imamo ogromnu manjinu koja je grupisana oko dela opozicije oko Saveza za Srbiju koji poziva na nasilje, fizičko i verbalno i oni stvaraju takvu atmosferu u društvu“, rekla je Brnabić za televiziju Prva.

Brnabić je kazala da u Srbiji postoje dve strane koju čini 90 odsto društva naspram 10 odsto i dodala da je „OK da se protestuje“.

„Žao mi je što je SZS pokušao ili u potpunosti preuzeo proteste ‘Jedan od pet miliona’ i izveo ih iz građanskih da postanu nasilni“, ocenila je ona.

Prema njenim rečima Srbija će na sastanku u Berlinu na koji su pozvani predstavnici Prištine 29. aprila ponoviti svoj stav da takse na srpsku robu moraju biti ukinute.

„Da bi se nastavio dijalog Priština mora da učini minimum minimuma, a to je da se povuku takse. Mi smo prošle nedelje dali ogroman signal koliko nam je važnja saradnja jer smo potpisali roming sporazum. Hajde da vidimo da li je moguće da oni još jednom nagovore i naprave pritisak da Priština povuče takse“, rekla je Brnabić.

„Vrednost potpisanih sporazuma u Dubrovniku skoro 10 milijardi dolara“

Brnabić je izjavila danas da je vrednost projekata koje je Srbija potpisala na Samitu Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope u Dubrovniku skoro 10 milijadi dolara.

Ona je za televiziju Prva rekla da je njoj najvažniji „potpis na Memorandum o razumevanju za izgradnju puta Požega-Boljare“.

„Mi smo krenuli u pripremne radove (za deonicu) Preljina – Požega. Vidi se da mi strateški razmišlajmo, deoncu po deonicu“, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima važno je što će Srbija do kraja godine biti članica Azijske infrastrukturne investicione banke.

„To znači novi izvor finansiranja. Verujem da će ovo označiti još dodatnih projekata u budućnosti za gradjane Srbije“, poručila je Brnabić.

 

Povezani tekstovi