Čestitke građanima koji su izdržali vlast Ane Brnabić 1Foto: Miroslav Dragojević

Ovaj narod je zaista neuništiv. Izdržao je i prvu godinu Brnabićkinog mandata.

Čestitke zaslužuju svi građani koji su još uvek ovde. Možda najpre treba čestitati penzionerima. Onima koji su preživeli i pored toga što im se isplaćuju umanjene penzije i nakon prestanka važenja pravnog akta koji je ozakonio državnu pljačku, pišu u saopštenju za medije Čuvari starog grada – Marko Bastać pod naslovom: Godišnjica mandata Vlade Ane Brnabić.

Medalju za opstanak zaslužili su i radnici koje ova Vlada i konačno pretvara u prekarnu radnu snagu, piše u saopštenju, među kojom, kako se navodi, dominira siromaštvo, nikakva radna prava te povremeni i privremeni rad.

– Oni koji se usude da dignu glas, od predsednice Vlade i njenog okruženja se proglašavaju kočničarima sveopšteg napretka. Svaki put kada ste na pijaci, svaki put kada sretnete našeg seljaka, molim vas čestitajte i poljoprivrednim proizvođačima, jer i pored subvencija koje su među najmanjim u regionu, uz akcize koje podižu cene goriva oni i dalje oru, seju, žanju i hrane nas – navodi se u saopštenju Čuvara starog grada.

Dodaje se da je „ovaj režim da u štrajk otera čak i srpsku vojsku i policiju kojoj treba čestitati što, u uslovima nezapamćenih pritisaka stranačkih komesara, najvećim delom pokušava da časno i pošteno radi svoj posao i odbrani uniformu od potpune kriminalizacije“.

– Čestitke na novim nameštenjima zaslužuju i perjanice režima iz devedesetih koji je Srbiju opustošio i uveo u sukobe sa svetom. Takve ljude Vlada imenuje da vode zdravstvene ustanove od najvećeg značaja. I dok nam EK skreće pažnju na probleme korupcije i kriminala, izazove vezane za vladavinu prava i slobodu govora, a međunarodne finansijske institucije ukazuju na problem javnih preduzeća koja su bastioni političke korupcije, jedan čovek, bez ikakvog ovlašćenja, u tajnosti pregovara u ime svih nas sa Prištinom. I dok pregovara hvali se čas – nepostojanjem međuetničkih sukoba, čas – sveže postignutim dogovorom o miru. A sve to vreme svi zajedno ćutite na svako normalno pitanje poput onoga: ko je ubio Olivera Ivanovića? – zaključuje se u saopštenju Čuvari starog grada – Marka Bastaća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari