Dačić: Nisam uvredio Bendžamina Frenklina 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas za Sputnjik da porukom „Kosovo je Srbija“ ne da nije uništio novčanicu od 100 dolara niti uvredio Bendžamina Frenklina, već je postupio potpuno u skladu sa suštinskom idejom tog američkog velikog naučnika i državnika.

Ambasada SAD juče je osudila Dačićevo učestvovanje u internet izazovu pošto je na novčanici od 100 dolara ćirilicom ispisao poruku „Kosovo je Srbija“ i potpisao se.

„Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: ‘Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima'“, navela je ambasada.

Dačić je rekao da će se Srbija uvek boriti protiv svake „poročne i lažne narko države“ i uvek će težiti miru sa svim susedima.

„Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu kao što to neće činiti ni Amerika. I kao što to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije“, istakao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari