Dačić: Razgraničenje je tek na nivou ideje 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Razgraničenje sa Albancima i razmena teritorija je tek na nivou ideja i nešto je o čemu će se tek razgovarati i rano je ulaziti u konkretne stvari, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ovo što se do sada čulo – to ne znači da su ideje koje će biti prihvaćene. Da li će se bilo šta desiti, daleko smo od toga, ali svako ko ima neke ideje treba da ih iznese, rekao je Dačić novinarima posle skupa kojim je obeležena godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu kod Peći.

Kako je objasnio, ne vredi da se razgovara o tome dok se ne vidi da li je prihvatljivo.

Ako jeste, hajde da sednemo i da vidimo šta da se radi, dodao je Dačić.

Kako je istakao, od septembra bi na pregovorima Srbije i Kosova u Briselu trebalo da se „malo konkretnije“ razgovara šta neko smatra kompromisom i šta su stvari oko kojih dve strane mogu da se dogovore.

Dačić je ukazao da Albanci smatraju pod kompromisom da „uzmu i Preševo i Bujanovac“.

Najavljujući da će o svemu tome razgovarati predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, Dačić je naglasio da o svim idejama koje postoje treba raspravljati i videti da li će biti moguće postići kompromis.

On je ponovio da Srbija nikad neće priznati Kosovo niti pristati da postane član UN.

Naši predlozi za kompromis nisu slabost. Nemoj da isprobavaju našu snagu, strpljivost i upornost, poručio je Dačić. (kraj) vip/dal 14:43

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari