Dačić: Razgraničenje je tek na nivou ideje

Ostavite komentar


  1. Tempo kojim aktuelna vlast resava probleme posao se moze zavrsiti tek za dva-tri veka. Otprilike gaji se sledeci koncept: postavi tezu, pa lupaj pet- set antiteza. Ali nas zivot nije cajanka u pet ili debatni klub. Predsedniku je poveren mandat od pet godina, a premijeru i ministrima od cetiri godine da realizuju ono sto su zapisali u svojim programima. Ako ne znaju kako se to ostvaruje nek pogledaju kako to Tramp radi u SAD. Ovako ispada oni u Skupstini procitaju EKSPOZE, koji ce posle glasanja da bace u neki prasnjav ormar, a predsednik se zakune na Ustav Srbije, pa posle toga gazi li gazi po njemu, pravdajuci se ogranicenom misijom. Posto u ovom poslu niko nije maloletnik, i nije besplatno angazovan, jer su nam pokupili svaki dinar koji smo imali u novaniku, neka Vucic, Dacic, Nikolic, M.Gojkovic, A.Brnabic i slicni izadju pred gradjane Srbije, kazu i dokazu sta su zatekli 21.maja 2012. godine, a sta su do danas postigli. Ali konkretno, a ne da nam pricaju price, jer nicije bajke nas vise ne interesuju. SAMO REZULTATI. Uzeli su pare da vidimo rad.

    1. Ne mogu da razumem ovoliku količinu pesimizma i priča u prazno. Vidi se lepo ko su vam politički uzori. Isti ti su nas i doveli do ovih situacija u kojima se nalazimo, a sve što je pokvareno u vreme pre 2012-te ne može tako lako i brzo da se ispravi. Malo manje pesimizma, otvorite oči i vidite šta se sve lepo dešava u Srbiji poslednjih godina.

      1. Jeste sve je pokvareno pre 2012. godine. Tacnije u oktobru 1998. godine.

  2. Velike sile su konacno shvatile da je Srbija spremna za kompromis, ali da priznanja Kosova nece biti. Nadam se da ce podrzati ovaj predlog, kao i nas narod, kosovski cvor mora sto pre da se resi.

  3. pa nismo bas razumeli tako gosin Dacicu. Aktuelni predsednik Srbije je decidirano izjavio da je on za razgranicenje. Dakle nemojte mu sada davati pojas za spasavanje.

  4. Vidim Simo Spsić je u „Spomen sobi“ udruženja kidnapovanih i ubijenih Srba od strane UQK okačio i fotografije pokojnog Olivera Ivanovića. Tu su i fotografije šestoro mladića masakriranih u kafiću „Panda“ u mojoj Peći. Dok se za žeteoce u Starom Gackom pretpostavlja da su ih ubili Albanci, nekome nije bilo u interesu da u jednom seocetu bude smeštene tri – četri srednje škole, viša ekonomska i fakultet za menadžment: „Braće Karić“ i da ima dva puta više dece nego dotadašnji stanovnika. Kupovali su se diplome na kilo, napuštene tuđe kuće izdavali kao svoje, a nastavnici i profesori primali duplu platu i od države Srbije i R. Kosovo… I ako su u dvorištu škole izgradili velelepan bazen, škole i fakulteti se se preselili u Zubin Potok, Zvečan i Leposavić i dece više nema, a školska zgrada velika nova…
    Da li sa sigurnošću možemo upreti kažiprst ka Albancima.
    Naravno da se zna za momke u „Pandi“ i Olivera Ivanovića da su ih ubili Srbi.
    Zašto i jedni i drugi najzad ne kažu ko je ubio Fehmi Aganija, Olivera Ivanovića, braću Bitići, dečake na Pećkoj Bistrici i kafiću „Panda“?
    Nekrofili jedni, na najniži način, gradite svoju političku karijeru krijući imena zločinaca.
    Srpsko – Albanska sprega tajnih službi, kriminalaca i ratnih profitera je spremna na sve samo da stanje ni rata ni mira potraje.
    I kada tragični jubileji prođu i aktuelni lideri prestanu da se šepure ispred požutelih fotografija, Simo Spasić čeka još neko nerešeno ubistvo Srba sa KiM da doda u svoju kolekciju i ako i sam zna da najmanje stotinjak nisu Albanci ubili i naručili njihovu likvidaciju, već, možda oni koji se slikaju ispred tih fotografija, kao lovci ispred svojih prepariranih trofeja.

  5. molim ministra Dacica da se informise o misljenju g-dje Merkel vezano za granice na Balkanu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.