DJB: Obnovom puteva se prikriva korupcija 1Foto: Dosta je bilo

Opštinski odbor pokreta „Dosta je bilo“ u Medveđi pozvao je pravosudne organe i Državnog revizora da proveri trošenje sredstava u toj opštini i tvrdi da se radovima ne obnovi seoskih puteva „prikriva visoka korupcija“.

Kao primer za sumnjivo trošenje novca, Pokret Dosta je bilo iz Medvedje, navodi da se za 250 metara uredjenja makadamskog puta od sela Pusto Šilovo do Gazdara izdvojeno 1,5 miliona dinara i da će taj put „povezati samo dve kuće“.

„Mogući kriterijum za izbor tadova, uzeto je povezivanje zaseoka u Gazdaru sa kućama Miličevića, od kojih je jedan odbornik vladajuće stranke SNS“, tvrdi ovaj Pokret.

„Ako se zna da je vodovodna mreža stigla iz centra Medveđe do zaseoka Denići a od njih do zaseoka Dragovići ima 500 metara, onda je očigledna namera da se isele oni koji ne sarađuju. Slična situacija je i u drugim selima, a prosečno se fiktivno troši više od 40 osto ugovorene sume koja odlazi opštinskom rukovodstvu ili za punjenje budžeta vladajuće stranke“, tvrdi Pokret.

Pokret je pozvaa opštinsku vlast da radi po planu izgradnje opštinskih puteva i ukoliko nisu sposobni za to treba da podnesu ostavke, raspišu izbore i omoguće stanovnicima Medveđe jednak tretman jer svi poreski obveznici očekuju dobru upravu.

Opština Medveđa je u januaru 2018. godine dobila oko 52 miliona dinara, oko 430 hiljada evra za putnu infrastrukturu, a do kraja godine treba da dobije dodatna sredstva za ove namene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari