Gajić: Narodna stranka i DJB čekaju stranku Dveri da im se pridruži 1Printskrin Jutjub/DJB

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da bi zajednički nastup na beogradskim izborima Narodne stranke, Dosta je bilo i Dveri tu koaliciju desnog centra učinio „relevantnim faktorom koji ne može da se zaobiđe“.

„Postigli smo dogovor sa Dosta je bilo i čekamo da nam se pridruže Dveri. Prema rezultatima prethodnih izbora, to je ukupno šest odsto glasova. Nesumnjivo je da postoje potpuno isti interesi tri stranke. Na lokalnom nivou imamo saradnju od ranije. Nastojimo da okupimo sve stranke desnog centra“, rekao je Gajić za „Terazije podkast“, a prenosi NS u saopštenju.

Gajić je istakao da bi opozicija u decembru pobedila na beogradskim izborima da je Narodna stranka prešla cenzus.

„Nismo prešli cenzus jer Narodna stranka nije imala medijsku vidljivost zato što su oba medijska pola bila zatvorena za nas. Neka sada svi o tome razmisle, i mediji i političke stranke“, rekao je Gajić.

„Najveći problemi Beograda su saobraćaj, zagađenje i korupcija i o tome sam najviše govorio u kampanji kao kandidat za gradonačelnika. Političke poruke Narodne stranke u kampanji za beogradske izbore bile su među najboljim“, dodao je Gajić.

Gajić je naveo da su izbori za Skupštinu Beograda prvi po važnosti posle parlamentarnih izbora i da će ti izbori biti prilika za Narodnu stranku da „vrati krvni pritisak u telo stranke“.

„Nadam se da ćemo postići uspeh mudrom politikom i pametnom saradnjom sa opozicionim strankama sa kojima možemo da sarađujemo“, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da bez „sadejstva nacionalne i prozapadne opozicije“ ne može biti promenjena vlast ni na republičkom nivou, ni u Beogradu, niti na predsedničkim izborima.

„Uslov za promenu vlasti je da najmanje pola miliona glasača vladajućih stranaka pređe na stranu opozicije. Opozicija već gotovo 12 godina ne može da dopre do glasača vlasti“, zaključio je Gajić, prenosi se u saopštenju NS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari