Đilas: Borba neće još dugo trajati 1Foto: Stranka slobode i pravde

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pitao je predstavnike vlasti kako spavaju sa saznanjem da su jedno dete izbacili iz vrtića, ili da u nekim gradovima dete ne može ni da se upiše u vrtić ako mu oba roditelja nisu u Srpskoj naprednoj stranci.

Đilas je na osnivanju stranačkog odbora u Šidu rekao da je danas čast biti deo Stranke slobode i pravde jer vlasti ljude ostavljaju bez posla, otpuštaju profesorke, decu izbacuju iz vrtića, a ljude tuku, ucenjuju, pritiskaju i uništavaju im živote.

„Naša borba neće još dugo trajati, jer režim puca po šavovima i kraj mu se bliži“, poručio je Đilas, uz ocenu da živimo u ekonomski razorenoj zemlji iz koje sve više ljudi beži, jer je Srbija postala kolonija, i to ne jedne, već svih zemalja.

„Uzmemo kredit od Kine, damo im bakar i železaru, a dobiju i da grade puteve bez tendera. Isto je i sa Turskom. Amerikancima damo Kruševac i Čačak, Rusima da rade železnicu, i sve to bez tendera“, kazao je Đilas.

On je istakao da investitorima dajemo subvencije od 10.000 do 20.000 evra po radnom mestu, a oni otvore fabrike i ljude plate svega 250 evra mesečno, pa se onda pitamo kako nam pada proizvodnja.

Dodao je da se Srbija ekonomski može brzo promeniti tako da se boljitak oseti za šest meseci, ali je za to neophodno „uspostaviti vrednosti koje će se poštovati“.

Za predsednicu Inicijativnog odbora SSP u Šidu izabrana je nekadašnja predsednica te opštine Nataša Cvjetković.

Ona je navela da je Šid pod teretom neodgovorne vlasti koja na funkcije gleda isključivo kao na sredstvo sticanja ličnih privilegija i bogatstva, a na ljude kao na stvari i dekor koji treba spakovati u autobuse i odvesti na partijski miting.

Cvjetković je kazala da je u vreme dok je ona sa svojim timom vodila opštinu za četiri godine asfaltirano 70 kilometara lokalnih puteva, izgrađen jedan vrtić, a adaptirane su mnoge škole.

„Za sedam godina vlasti SNS nije izgrađen nijedan kilometar puta i zato me vređa kada neko kaže da smo svi isti, jer nismo“, rekla je Cvjetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari