Đilas: Neistine Vučićevog poverenika o izbacivanju devojčice iz vrtića u Žitorađi 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da je poverenik Srpske napredne stranke za Žitorađu i državni sekretar u Ministarstvu prosvete Marko Milenković izneo neistine o izbacivanju devojčice iz vrtića.

Đilas je u pisanoj izjavi naveo da dete koje ide u vrtić tri godine ne može biti ispisano, jer rang liste mogu da se prave samo za decu koja prvi put konkurišu.

Marta je izbačena iz vrtića isključivo zbog toga što se njen otac politički aktivirao u borbi protiv ludila koje je zavladalo Srbijom, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, tvrdnja Milenkovića da prosvetna inspekcija nije našla nepravilnosti prilikom kontrole predškolske ustanove je „notorna laž“.

U dopisu dostavljenom roditeljima 2. oktobra prosvetni inspektor Dragana Krstić konstatovao je da su u radu predškolske ustanove utvrđene nepravilnosti, a vrtiću je naloženo da roditelje obavesti o načinu na koje mogu koristiti pravo koje im pripada po zakonu.

Što se navodne rang liste tiče, tražićemo po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja da nam predškolska ustanova dostavi kriterijume po kojima je rang lista napravljena, odluku kojom je komisija formirana, kao i imena članova komisije koji su, kršeći zakon, izbacili Martu iz vrtića, poručio je Đilas.

On je istakao da će Milenkovića tužiti za uvredu, a sredstva koja će dobiti uplatiće za ugroženu decu, to jest u humanitarne svrhe.

Ministru prosvete Mladenu Šarčeviću Đilas je čestitao na izboru saradnika.

Ništa logičnije od toga da se obrazovanjem u Srbiji bavi čovek koji političke protivnike u zvaničnom saopštenju naziva bitangama i lopovima i koji ne zna da se, po pravopisu, prvo piše ime pa prezime, rekao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari