Đukanović: Treća karika 1

Sve podatke do kojih je došla Srbija imamo i mi, izjavio je danas premijer Crne Gore Milo Đukanović, uz ocenu da je logično da su se nadležni u Crnoj Gori bavili izvršiocima, a u Srbiji onima koji su ih organizovali i onima koji su ih inspirisali i koji su platili organizatora i sad „idemo ka trećoj karici“.

Deo istrage koji je vođen u Srbiji potvrdio je sve ono o čemu smo i govorili tokom predizbornih kampanja i na dan izbora – da imamo snažnu uključenost stranih faktora u proces parlamentarnih izbora i da se u tome služe nelegalnim novcem i metodama koje su svakako van svih propisa i van svakih sistema države, rekao je on novinarima u Danilovgradu.

Logično je da smo u Crnoj Gori mogli da se bavimo izvršiocima, a u Srbiji onima koji su ih organizovali i bavili su se djelimično onima koji su ih inspirisali i koji su platili organizatora, ocenio je Đukanović.

Prema njegovim rečima, sad je druga karika otkrivena i „idemo ka trećoj karici“.

„Vučić je govorio da li ima političkih struktura u tome i tačno je da do sada nema jasnih dokaza i zbog toga kao odgovorni ljudi ne pričamo neodgovorno, ali pre neki dan nije bilo poznato ni ko je učestvovao u organizaciji u Srbiji, a sad je poznato“, izjavio je on.

Đukanović je povao medije da ne pomažu kriminalnoj grupi koja je htela da ubija crnogorske građane.

Đukanović je rekao da se oseća sigurno i da ne treba širiti paniku među ljudima.

vrlo ćemo se potruditi da one koji pokušaju da poremete pravnu sigurnost smestimo na pravno mesto ko god da je.

Kriminalci su uvek u ulozi krajnjeg izvršioca.

„Nisu ni Đinđića ubili akademici“, rekao je Đukanović.

Aktuelni premijer Crne Gore, govoreći o sastavu nove vlade, rekao je da još nije bilo razgovara ko će biti premijer i mandatar, prenose Vijesti.

Očekujem da sve bude završeno u vrlo kratkom roku. Da li će to biti 10. novembar ili neki drugi datum ne znam, ali sam ubeđen da nam ne treba duže od nekoliko sedmica da završimo sve i imamo novu Vladu, zaključio je Đukanović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari