Đurić: Janković je ćutao 2008. 1Foto: Medija centar

U pravu je Saša Janković da je tema Kosova i Metohije vraćena tamo gde i zaslužuje da bude, među najvažnije političke teme u našoj državi, tamo gde nije bila kada su on i njegovi dosovski saveznici vladali Srbijom i kada je Priština proglasila nezavisnost, a Srbi u našoj južnoj pokrajini bili žrtve pogroma, saopštila je SNS.

U reagovanju koje je potpisao potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić, navedeno je da je „tada ćutao Saša Janković, baš kao što su ćutke u vremenu za koje su bili odgovorni on i njegova tajkunska bratija gledali i jednostrano proglašenu nezavisnost 2008. godine, bez želje i mogućnosti da se suprotstave onima koji su to radili i omogućili, nadajući se da ih isti ti sponzori prištinskih separatista mogu održati na vlasti“.

Zato i ne čudi što, dok je bio navodni zaštitnik građana, Saša Janković za puna dva mandata nije napisao nijedan red i
nijedno slovo o položaju Srba na KiM, ocenjuje Đurić. Po njegovom mišljenju, za Jankovića su „naši sunarodnici na
KiM bili i ostali nepostojeći građani, ili u najmanju ruku građani drugog reda. Nijednom ih nije ni pogledao ni
posetio“.

Moguće je da Jankovićeva nezainteresovanost za položaj Srba na KiM ima veze i sa činjenicom da oni ubedljivom većinom, gotovo jednoglasno, podržavaju predsednika Aleksandra Vučića i politiku koju on oličava, zaključio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari