Đurić: Tači može da sanja da Kosovu pripoji i Tahiti i Jamajku 1 Marko Đurić Foto: Beta/Miloš Miškov

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da „Autonomna pokrajina Кosovo i opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države – Republike Srbije“, reagujući na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija koji je rekao da „sanja da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa budu deo Kosova“.

Đurić je rekao da „Hašim Tači može da sanja i o tome kako će samoproglašenom Кosovu pripojiti Tahiti ili Jamajku, ali to se nikada neće dogoditi, kao što se neće ostvariti ni njegovi snovi o Bujanovcu, Preševu i Medveđi“, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo.

„Umesto što sanja velikoalbanske snove, Tači bi trebalo da počne da razmišlja o novom zanimanju, jer vreme velikoalbanskih nacionalnih bardova i ratnih poglavica je nepovratno završeno“, kazao je Đurić.

Đurić je rekao da „Tačiju možemo da obećamo da, kada Кosovo i faktički povrati status kakav ima po Rezoluciji 1244, između pomenutih opština i južne srpske pokrajine neće biti nikakvih administrativnih prelaza, i da će žitelji Кosova za kojima ne postoje poternice Republike Srbije moći slobodno da se kreću po čitavoj teritoriji svoje države Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari