Dodik: Platili smo samo kaznu zbog brzine 1Foto: EPA/ Vladimir Stojković

Lider RS Milorad Dodik demantovao je pisanje „Jutarnjeg lista“ o razoružavanju, rekavši da u Hrvatskoj nikada nije imao, niti je izazvao incident.

“Pre nekoliko dana kada sam se vraćao sa proslave Dana državnosti Srbije, kod Vinkovaca je moju kolonu zaustavila hrvatska saobraćajna policija zbog prekoračenja brzine. Uredno smo platili kaznu i to je to“, rekao je Dodik za banjalučke “Nezavisne“.

Prema njegovim rečima, kada ide u Hrvatsku ne nosi oružje, niti Hrvatska treba da ga štiti.

Osim toga, Dodik je istakao da nema ovavezu da se prijavljuje nadležnim institucijama kada putuje kroz Hrvatsku, kao i da mu to neće biti potrebno kada postane član Predsedništva BiH.

„Ne treba me štititi policija Hrvatske kao ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka i član Predsedništva BiH Mladena Ivanića. Ne osećam se sigurno da me oni štite i verujem da će veoma brzo biti izgrađen put od Banjaluke do Bijeljine, do granice sa Srbijom, i neće biti potrebe za putovanje kroz Hrvatsku“, rekao je Dodik za „Nezavisne„.

Zagrebački „Jutarnji list“ objavio je ranije, pozivajući se na saopštenje hrvatskog MUP-a, da je Milorad Dodik u sredu neslužbeno boravio u Hrvatskoj, kao i da je prilikom zaustavljanja kod Vinkovaca policija razoružala njegovo obezbeđenje.

U tekstu se navodi i da je ambasada BiH 12. februara obavestila MUP Hrvatske da će Dodik 14. februara putovati u Gornjokarlovačku eparhiju i tražila pratnju za njega dok je na teritoriji Hrvatske, ali da je taj zahtev odbijen, jer Dodik „nema status štićene osobe“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari