Dodik: Političari iz Sarajeva mrze sve što je u vezi sa Srbima 1Milorad Dodik Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Član Predsedništva BiH i predsednik SNSD-a Milorad Dodik optužio je političare iz Sarajeva da mrze sve što je u vezi sa Srbima u celini, pogotovo sve što se odnosi na saradnju u Republike Srpske i Srbije i njihovu mogućnost da realizuju veoma važne projekte.

„To osetim svaki put kada odem u Sarajevo i kada imam obaveze kao član Predsedništva BiH. Oni su toliko ostrašćeni u tom pogledu i veoma uvezani i ujedinjeni“, kazao je Dodik, preneli su mediji u BiH.

Prema njegovim rečima, „tu nema razlike između SDA, SDP-a Komšića ili bilo koga tamo“.

„Svi sviraju isti instrument mržnje prema Srbima i Republici Srpskoj u nastojanju da iskoriste međunarodnu privrženost njima, istu onu od koje su bili podržani i tokom rata“, istakao je Dodik.

Reagujući na optužbe iz Sarajeva na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vućića da je „Trebinje najlepši srpski grad“, srpski član Predsedništva BiH je naveo da je to što se „oni pozivaju da su nešto napravili u Trebinju stvar turske okupacije koja je bila na ovim prostorima nekoliko vekova“, zbog čega je „logično da narod koji je bio okupiran ne može da slavi bilo šta od tih okupatora“.

„U Trebinje je svako dobro došao i to je nesporno, ali je isto tako vidljivo da je Trebinje u Republici Srpskoj i da je to srpski grad u celini, što se može videti po gradskoj upravi, institucijama i načinu života“, rekao je Dodik.

On je poručio da Trebinje nije grad (lidera SDA) Bakira Izetbegovića ili njegovog oca, već grad srpskog naroda i Republike Srpske i da nema potrebe za polemikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari