Dosta je bilo: Raskrinkana laž o poreskom dugu 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Poret „Dosta je bilo“ saopštio je danas da je Američka poreska uprava (IRS) izdala
elektronski izvod iz svoje baze podataka iz koga se vidi da Saša Radulović nije dužan ni dolar poreza u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na taj način je demantovana tvrdnja da Radulović u SAD duguje više od milion dolara za porez, izneta u tekstu koji je 5. avgusta objavio Radio Dojče vele, zloupotrebljavajući svoj ugled ozbiljnog medija, navodi se u saopštenju.

Dojče vele je, dodaje se, prikrio da nikada nije imao kontakt sa američkom Poreskom upravom, jer ona ne daje podatke o poreskim obveznicima koje su tajne, već da je pribavila papir iz lokalnog San Mateo katastra.

Sve ovo poslužilo je za prljavu kampanju protiv najjačeg opozicionog lidera u trenutku kada je raskrinkavao laži mandatara u Skupštini, pa je u medijima objavljeno 311 priča o „milionskom dugu“, od čega je samo na televiziji emitovano 40 priloga, navodi pokret DJB.

Saši Raduloviću su bile potrebne tri nedelje da dobije potvrdu iz arhive IRS da ne duguje ni dolar poreza za 2000. i 2002. godinu, a jedino Dojče vele i autor teksta Nemanja Rujević znaju da se potvrda „može dobiti za pet minuta“.

Saša Radulović nastavlja da istražuje kako se pojavio papir koji su Dojče vele i premijer Srbije iskoristili u prljavoj kampanji.

Sve to predstavlja i podlogu za tužbe koje se pripremaju protiv Dojče velea i Nemanje Rujevića, ali i protiv premijera Srbije, njegovih tabloida i svih drugih koji su učestvovali u ovoj kampanji, navodi se u saopštenju pokreta „Dosta je bilo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari