Drecun: Optimizam Lajčaka zasnovan na pogrešnom shvatanju stvari 1Foto: N1 (Arhiva)

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je danas za RTS da je optimizam posrednika Evropske unije Miroslava Lajčaka o napretku razgovora Beograda i Prištine zasnovan na pogrešnim činjenicama i pogrešnom shvatanju stvari.

Javnost nije dovoljno upoznata sa situacijom oko razgovora Beograda i Prištine. Lajčak će ovih dana boraviti u Prištini u Beogradu, otvara se prostor za spekulacije, pojavljuje se priča o non pejperu, po ko zna koji put, dobro su poznati stavovi, rekao je Drecun.

Mi tu treba mnogo snažnije da potpuno odbijamo priču o međusobnom priznanju, nema šta da se razgovara o priznanju, rekao je Drecun.

Drecun je, govoreći o današnjem sastanku predsednikaSrbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije u Kuršumliji, pretpostavio da će se razgovarati o situaciji posle izbora i usaglašavanju Srpske liste sa zvaničnim Beogradom, jer je važno kako će se formirati vlast s obzirom na izjave koje daje Aljbin Kurti.

Neizvesno je  da li će biti voljan da pozove Srpsku listu da učestvuje u formiranju vlasti, a razgovaraće se o složenoj situaciji u rešavanju kosovoskog problema, jer stalna komunikacija Beograda i predstavnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji veoma bitna, rekao je Drecun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari