Drecun: Postoje novi dokazi protiv Haradinaja 1Foto: N1 (Arhiva)

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da postoje novi dokazi protiv doskorašnjeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja koje će objaviti tokom sledeće nedelje.

„Haradinaj je već procesuiran u Hagu za neke događaje za koje je oslobođen i ne može dva puta da se procesuira za iste. Međutim, pojavljuju se i novi događaji, može se utvrditi njegova konkretna odgovornost kao direktnog izvršioca za određene zločine, posebno po komadnoj odgovornosti“, rekao je Drecun za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je dodao da je Haradinaj bio komandant operativne zone Dukađin gde je identifikovano 980 prebijanja, ubistava, masakriranja i silovanja i pokazao, kako je rekao, originalni dokument iz Štaba komande operativne zone Dukađin.

Naveo je da je to izveštaj o ljudima koji su ubijeni i zbog čega su ubijeni, a reč je o Albancima, koji su bili pripadnici policije Srbije.

Drecun je istakao da Beograd poseduje i ratni dnevnik Haradinaja i da je Srbija Tužilaštvu Specijalnog suda ustupila novu dokumentaciju da bi ukazali na mogućnost podizanja optužnice na osnovu novih dokaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari