DS: Novi Sad je talac Vučevićeve ambicije da postane premijer ili ministar 1Miloš Vučević Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Gradski odbor (GrO) Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu ocenio je danas da izvršna vlast u tom gradu nije formirana jer sadašnji gradonačelnik Miloš Vučević čeka da vidi da li će ga Aleksandar Vučić nagraditi mestom u Vladi Srbije, premijerskim ili ministarskim.

Prema rečima predsednika GrO DS Veljka Krstonošića, budžet grada praktično se raspao zbog epidemije korona virusa, a pare svih građana Novog Sada „sada se troše prema ličnom nahođenju dosadašnjeg gradonačelnika“.

„Rebalans budžeta za ovu godinu je odavno trebalo usvojiti jer se budžetske pare sada nenamenski troše, a to znači i protivzakonito. Osim toga, završni račun grada za prošlu godinu još nije objavljen, a priprema gradskog budžeta za narednu godinu, koja po Zakonu o budžetskom sistemu počinje u avgustu, još nije ni pokrenuta“, naveo je Krstonošić, u saopštenju.

On je izneo očekivanje da će se u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom ponovo naći iste stranke, Socijalistička partija Srbije (SPS) i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), ali s nešto manjim učešćem u podeli funkcija u gradskoj vlasti.

„Opozicija je bojkotovala lažne izbore održane 21. juna. Zato u novom sazivu Skupštine grada sada imamo samo vladajuću stranku i stranke koje s njom sarađuju. Za rubriku ‘verovali ili ne’ je to što oni ni tri meseca posle izbora nisu bili u stanju da formiraju gradsku vlast ni u skupštini bez opozicije“, rekao je Krstonošić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari