DS: O stanju u Zrenjaninu ne znamo ništa 1Zrenjanin Foto: M. Pudar

Pojedini stanovnici Zrenjanina 40 sati zabrane izlaska proveli su skoro bez vode. Umesto izvinjenja i brze reakcije, građani su dobili saopštenja uvredljiva zdravom razumu i obećanje da je grad po milioniti put na korak od rešavanja problema sa prečistačem, navodi Demokratska stranka u Zrenjaninu.

Prema rečima Alise Kockar, lokalne odbornice iz redova ove stranke, u Zrenjaninu se vlast bavila redukovanje nepostojećeg noćnog saobraćaja i bahatim zakazivanjem licitacija zemljišta.

– Šta znamo o stanju u Zrenjaninu i zaraženima? Ništa. Naša vlast nas namerno drži u mraku. Nama je u ovakvoj situaciji potrebna efikasna, transparentna i sposobna vlast koja će deliti informacije i raditi sve što može da olakša ovu tešku situaciju svojim građanima. Umesto donošenjem ozbiljnih mera i zaštitom volontera koji nisu imali dovoljno sredstava za zaštitu kada su brinuli o starijim sugrađanima, vlast se bavila hapšenjem novinara i medijskim najavljivanjem da pomoć stiže – navodi Alisa Kockar.

Ona pita i zašto je Ministarstvo odbrane odbilo da ukaže pomoć Zrenjaninu, iako su “tolike parade i konferencije za medije ovde održane“ upitala je Alisa Kockar, odbornica DS u Zrenjaninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari