DS: Obeležavanje hapšenja Draže Mihajlovića nasilje nad sutrašnjicom 1Foto: Demokratska stranka/Ds.org.rs

Demokratska stranka ocenila ja kao grubu zloupotrebu i nasilje nad sutrašnjicom način jučerašnjeg obeležavanja godišnjice od hapšenja četničkog generala Dragoljuba Draže Mihailovića, koji je organizovan u Republici Srpskoj.     

Lični odnos, vera i zablude ne mogu biti temeljna odrednica, lice i naličje jedne politike koja pretenduje da bude uvažena, kao ni osnova za građenje veza i poverenja u ime opšteg interesa, navodi u svom saopštenju Demokratska stranka.
„Zajedničko dobro nije nesreća i patnja. U svakom izražavanju stava, posebno onako demonstrativnog i teatarskog postoji namera. Juče je viđena opasna, razgrađujuća i onespokojavajuća. Ikonografija iz memljivog fundusa nije pojavnost nijednog savesnog i odgovornog pojedinca i pokreta“, dodaje DS.
Kako ističu, ruka pomirenja nije podignuta ruka.
„Sužanjski žudno prihvatati ideologiju i uniforme iz prošlog veka pogrešno je i štetno. Narod nikada nije u iluzijama oskudevao, jeste u boljem životu. Ne dopustimo da se prozirne ambicije i težnjne za oživljavanjem raskola uvuku ponovo i iscrtaju podele“, zaključio je u svom saopštenju DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari